Nogomet

Klinsmann ne želi, Shearer nije spreman

HINA • petak, 23.11.2007.

Jürgen Klinsmann i Alan Shearer, koji su u engleskim medijima spomenuti kao kandidati za nasljeđivanje otpuštenog Stevea McClarena na dužnosti izbornika engleske reprezentacije, kazali su da se ne vide na tom "vrućem" mjestu...

Klinsmann, bivši njemački izbornik, u petak je odbacio nagađanja da bi on mogao postati novi engleski izbornik nakon što ga je Franz Beckenbauer nazvao idealnim kandidatom.

"Moram i mogu živjeti s činjenicom da se takva nagađanja pojavljuju", izjavio je Klinsmann za njemački sportski Internet portal Sport1.

Klinsmannovo se ime spominjalo u britanskim medijima i prije petka, a onda je Beckenbauer ocijenio da bi on bio savršen izbor za Englesku. "Posao u Engleskoj bi bio idealan za njega. I on bi bio idealan za Englesku", kazao je Beckenbauer.

Klinsmann je 2004. preuzeo vođenje njemačke reprezentacije nakon Rudija Völlera. Unio je u rad reprezentacije nove ideje što je Njemačkoj donijelo treće mjesto na Svjetskom prvenstvu 2006., a potom je poslije prvenstva odlučio ne obnoviti ugovor.

Nakon toga je u nekoliko navrata bio povezivan s trenerskim poslom, ali do realizacije nije došlo. Klinsmann je uvijek govorio da uvjeti za trenerski posao moraju biti pravi za njega.

Bivši reprezentativni napadač Alan Shearer, kojeg se također spominjalo kao potencijalnog kandidata za mjesto izbornika Engleske, smatra da mu njegov nedostatak iskustva ne dopušta da se kandidira za tu dužnost, piše u petak The Sun.

"Jako sam iznenađen što se i moje ime spominje i to na vrhu popisa. Ima dosta kandidata s puno više iskustva od mene", kazao je Shearer.

"Tek sam prošao dva stupnja obuke za trenera i taj me posao još ne interesira. Ali ne znam kada hoće. Sada sam sretan s ovim što radim", dodao je bivši strijelac Newcastlea koji trenutačno radi kao savjetnik na BBC-ju.

37-godišnji Shearer zabio je 30 golova u 63 nastupa za englesku reprezentaciju. Povukao se 2000. nakon Europskog prvenstva u Belgiji i Nizozemskoj, ali je nastavio igrati za Newcastle do 2006.

Menadžer Aston Ville Martin O'Neill, bivši menadžer Chelseaja Jose Mourinho, menadžer Newcastlea Sam Allardyce i Arsenalov menadžer Arsene Wenger navodno također nisu zainteresirani za vođenje engleske reprezentacije.

Druga imena koja se spominju su bivši trener Real Madrida Fabio Capello, zatim Marcello Lippi i Nizozemac Guus Hiddink (koji vodi rusku reprezentaciju), portugalski izbornik Luiz Felipe Scolari, menadžer Liverpoola Rafael Benitez.

Engleskom nogometnom savezu se ne žuri da nađe novog izbornika. Prva sljedeća utakmica je u veljači iduće godine, a natjecanja neće biti dok ne počnu kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo na jesen iduće godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!