Nogomet

Tko će naslijediti McClarena?

Ivana Strahija • petak, 23.11.2007.

Glavni operativac engleske Football Association, Brian Barwick, u lovu je na novog izbornika za reprezentaciju. Ovog puta mora pažljivo birati, pošto ga je engleska javnost već optužila da je on kriv za dovođenje McClarena, premda je tada odluku donio poseban odbor.

Kako sada ispada, Englezi McClarena nikad nisu voljeli, i smatrali su ga tek osrednjom isprikom za trenera, navode britanski mediji. No, kako je FA sve ovlasti oko pronalaženja najprikladnijeg kandidata, koji će izvući Englesku iz kaljuže, svalila na pleća Barwicku, pred tim je čovjekom velika misija.

Puk bi na izborničkom mjestu dakako najradije vidio Josea Mourinha, među ostalim i zbog toga jer slovi za čovjeka bez dlake na jeziku. Bivši šef Chelsea za sad neće ni čuti o tome, smatra da je premlad i nada se povratku u trenerske vode, a rad s reprezentacijom po par mjeseci svake godine nije ono što traži. No, upućeni se nadaju da bi par poziva od utjecajnih pojedinaca ipak moglo promijeniti Mourinhovo mišljenje.

Sljedeći na listi je Fabio Capello, koji je jedini izrazio veliko oduševljenje idejom. Capello je dosad osvajao titule prvaka s Realom, Milanom i Romom, pa izborničku fotelju vidi kao prirodni nastavak svoje karijere. On je od svih u igri trenutno jedini bez posla, pa je takva želja razumljiva, prenosi BBC.

O mogućoj zainteresiranosti se još nisu definitivno izjasnili Harry Redknapp te Steve Coppell. Redknapp trenutno vodi Portsmouth: "Posao izbornika bit će san snova za nekog, raditi s najboljim engleskim nogometašima. No, ja sebe ne vidim na toj poziciji." Copell, bivši trener Real Madrida, pak ima dobar ugovor u Readingu, i tamo je jako zadovoljan. Sam Allardyce, trenutno u Newcastlu, je, kao i Mourunho, čvrsto odbio uopće razmatrati poziciju.

Kao pretposljednja, ili možda stara, opcija stoji Martin O'Neill, koji je trenutno u Aston Villi. Njega je naime FA odbor odbio kad su posljednji put birali izbornika reprezentacije, i dao prednost McClarenu. Upravo zbog toga engleski navijači nisu sigurni da bi O'Neill prihvatio posao, čak i kad bi mu ga ponudili, no uživa veliku podršku upravo u gledalištu.

U priči se spominje još jedno ime, Glenn Hoddle, koji je dužnost izbornika obavljao tri godine, do 1999. Zapamćen kao politički nekorektna osoba, Hoddle ipak ima simpatije među bivšim igračima reprezentacije. Ipak nam se čini da se FA neće ponovno izvrgavati mogućim osudama iz svjetske nogometne vrhuške zbog nekorektnosti svog izbornika, pa Hoddle verojatno neće zasjesti na to trenersko mjesto.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!