Nogomet

Srna: "Turska mi je ostala dužna"

Petar Plevnik • utorak, 19.05.2009.
Srna: "Turska mi je ostala dužna"
Foto: Davor Sajko

Uoči sutrašnjeg finala Kupa UEFA između Šahtara i Werdera u Istanbulu, nogometaši ukrajinskog prvaka održali su konferenciju za novinare na kojoj je klub iz Donjecka, između ostalog, predstavljao i kapetan Darijo Srna...

U prostorijama Fenerbahčeova Sükrü Saracoglu stadiona, na kojem će se sutra igrati finale Kupa Uefe, pred brojne novinare u ime Šahtara izašli su trener Mircea Lucescu, kapetan Darijo Srna te Brazilac Fernandinho, koji su iskoristili prigodu slikati se s izloženim peharom namijenjenom pobjedniku sutrašnjeg ogleda.

Na pitanje kako se osjeća u Turskoj, kapetan Šahtara bez uvijanja je rekao: "Cijela Turska duguje mi nešto", aludirajući na šokantno ispadanje Hrvatske od Turske u četvrfinalu Europskog prvenstva prošlog ljeta. "Nadam se da će turski navijači podržati mene i Šahtar u sutrašnjem finalu", zaključio je hrvatski reprezentativac.

Za razliku od Srne, sklon diplomaciji bio je trener Šahtara Mircea Lucescu, kojem Istanbul nije nikakva nepoznanica. Naime, rumunjski je trener trenirao Galatasaray i Bešiktaš, pa će biti zanimljivo vidjeti kako će navijači Fenerbahčea, kojih će na sutrašnjoj utakmici zasigurno biti, reagirati na čovjeka koji je trenirao dva ljuta istanbulska rivala.

A da doček bude što topliji 63-godišnji trener pobrinuo se pohvalama na račun domaćina finalnog ogleda: "Istanbul je predivan grad. To je grad kojeg volim i u koji se uvijek rado vraćam. A što se tiče Turaka, oni razumiju nogomet do najmanjeg detalja i zato su zaslužili da se finalna utakmica igra u Istanbulu".

Lucescu je naglasio i kako bi sutrašnja pobjeda bila posebna stvar "budući da se radi o posljednjem finalu Kupa UEFA" te se pohvalio činjenicom kako je "Šahtar jedina momčad koja je u Ligi prvaka svladala Barcelonu na Nou Campu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Hey Jude...

    Piše: Petar Jenjić

    Hey Jude...

    Engleska i Španjolska prošle su u četvrtfinale Europskog prvenstva. Ishod je to koji se očekivao u najavama, ali ni jednima ni drugima nije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!