Nogomet

Srna slijedi Olićeve stope

Antonija Pavlić • srijeda, 20.05.2009.
Srna slijedi Olićeve stope
Foto: EPA

Nakon Ivice Olića i Ivice Križanca u novije vrijeme, Hrvatska je u finalu Kupa UEFA dobila još dva predstavnika. Večeras će na travnjak u Istanbulu, naime, sigurno istrčati Šahtarov kapetan, Darijo Srna, dok bi se u sastavu zahvaljujući izostanku Diega vrlo lako mogao naći i Jurica Vranješ...

U finalu posljednjeg izdanja Kupa Uefe prije nego što će to natjecanje dobiti "profinjeniji" naziv Europska liga, nastupit će nakon prošlogodišnje participacije Ivice Križanca i dva hrvatska predstavnika. Majicu Werdera obući će, naime, Jurica Vranješ, dok će Šahtar s kapetanskom trakom oko ruke predvoditi Darijo Srna.

Daleko sigurniju poziciju u momčadi i gotovo stopostotnu sigurnost nastupa u večerašnjem finalu ima nad Vranješom ipak hrvatski kapetan, koji od dolaska u Šahtar ne prestaje prezentirati dobre i požrtvovne igre i voditi ih k najvećim ostvarenjima u klupskoj povijesti.

Ostat će Metkovčanin upisan u povijesne Šahtarove knjige kao prvi kapetan momčadi u finalu nekog europskog natjecanja, a uz malo sreće i činjenicu da će Werder morati nastupiti bez definitivno najboljeg ovosezonskog igrača, Diega, može se dogoditi da i ove godine imamo Hrvata pobjednika Uefinog kupa.

Tekuće je sezone Srna u 19 prvenstvenih nastupa postigao četiri pogotka, dok je u europskim natjecanjima ubilježio nastupe u pretkolima i skupini Lige prvaka, te u svim ogledima svoga kluba od šesnaestine finala Kupa Uefe.

Vranješ se s druge strane nikako ne može pohvaliti takvim ili sličnim ostvarenjem, budući da mjesto u postavi zavređuje jako teško i u igru ulazi tek s vremena na vrijeme. U Bundesligi je tako sakupio tek osam "kapica", a u Europi nastupio tek u skupini Lige prvaka i to u samo dvije utakmice.

Pitanje koje se postavlja tako prije ovog ogleda je može li Srna slijediti put godine 2005. i Ivice Olića, koji je sa CSKA-om tada osvojio prvi ruski trofej Kupa UEFA i prvi europski trofej uopće u svojoj povijesti, kao i koji će hrvatski nogometaš ove godine naslijediti Ivicu Križanca na tronu i mjestu najboljeg "druge" europske klase?

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!