Nogomet

"Previše strahopoštovanja"

Borna Rupnik • četvrtak, 21.05.2009.
"Previše strahopoštovanja"
Foto: EPA

Tim Wiese bio je sinoć jedan od najboljih pojedinaca u dresu Werdera, ali niz dobrih obrana nije pomogao njegovoj momčadi da se osladi naslovom posljednjeg pobjednika Kupa Uefe. Njemački je vratar pokušao pronaći uzroke poraza...

"Nismo učinili dovoljno", sažeo je osjećaje iz Werderove svlačionice njemački čuvar mreže Tim Wiese, kojega su svladali Luiz Adriano u prvom dijelu i Jadson u produžetku. Međutim, ekipa iz Bremena mogla je i bolje proći, a Wiese je toga i više nego svjestan.

"Propustili smo previše prilika. Trebali smo češće pucati s većih udaljenosti, izgledalo je kao da smo u utakmicu ušli s previše strahopoštovanja", rekao je Wiese, vjerojatno misleći da se Andreja Pjatova moglo svladati na sličan način na koji je to učinio Naldo u 35. minuti.

No, mreža se treći, odlučujući put zatresla nakon povratne lopte našeg Darija Srne i udarca Brazilca Jadsona, a Wiese nije zaboravio podsjetiti da je Werder nastupio lišen pomoći svog možda i najboljeg dvojca, Diega i Pera Mertesackera, a nedostajao je i Hugo Almeida.

Wiese se osvrnuo i na učinak svojih suigrača iz napada: "Možda bi susret izgledao drukčije da su nam igrali neki važni igrači, ali jednostavno nismo bili dovoljno agresivni. Jedan od ključnih čimbenika našeg poraza je taj što smo trebali biti bolji u završnici akcija".

No, kao pravi profesionalac već se okreće sljedećem izazovu: "Čak i u ovakvoj situaciji moramo smoći snage usredotočiti se na finale Njemačkog kupa". Werder će, naime, tamo odmjeriti snage s Bayerom iz Leverkusena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!