Nogomet

"Došli smo po trofej"

Borna Rupnik • četvrtak, 21.05.2009.
"Došli smo po trofej"
Foto: EPA

Strijelac prvog Šahtarovog pogotka, Luiz Adriano, pohvalio je brazilsko-ukrajinsku kombinaciju u Donjecku i prepustio se veselju, dok Ukrajinac Čigrinski naglašuje težak put do osvojenog naslova...

Luiz Adriano zna koliku je težinu imao njegov pogodak iz 25. minute istanbulskog finala. Elegantno je svladao Tima Wiesea i dove Šahtar u vodstvo, čime je najavio i konačno slavlje nogometaša u narančastim dresovima.

"Moj je pogodak pokazao da smo u Tursku došli po trofej. To je bio vrhunac moje karijere. A titula je posebna jer klub nikad prije nije zaigrao u finalu nekog europskog natjecanja. Ne znam kako bih opisao emocije koje proživljavamo", izjavio je brazilski nogometaš.

Brazilci su velika snaga ovog Šahtara, a Luiz Adriano tvrdi da u svlačionici nema podjela: "Petorica nas je u Donjecku i već se osjećamo kao obitelj, ali i Ukrajinci su dio nje. Taj je spoj konačno nagrađen. Ovaj je naslov vrlo vrijedan i treba ga proslaviti".

Ukrajinski dio momčadi predstavio je Dmitri Čigrinski, branič koji se uspješno nosio s Werderovim napadačima, iako mu je posao neigranjem Diega i Almeide bio znatno olakšan. No to ne umanjuje vrijednost postignutog uspjeha.

"Kada su Zenit i CSKA osvajali Kup Uefe, svi su tvrdili da je to nemoguće. Sada smo i mi prevalili dug put i domogli se ovog trofeja. Nitko ga ne može osvojiti slučajno", prisjetio se branič Šahtara ruskih trijumfa u ovome natjecanju.

Opisao je i kako je to izgledalo na terenu, posebno u samoj završnici: "U finalu je teško izbjeći neugodna iznenađenja bez obzira na to koliko dobro upoznate svog protivnika jer se i on potrudi odigrati najbolje što može. Pritisak se osjeti od prve do zadnje minute, a nama je moglo biti lakše da smo dominaciju iz prvog poluvremena pretvorili u još koji pogodak. Kučer i ja smo se pri samom kraju značajno pogledali, a netko je pitao koliko još ima do kraja. Tada sam počeo vjerovati".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!