Nogomet

"A sada po Ligu prvaka"

Borna Rupnik • četvrtak, 21.05.2009.
"A sada po Ligu prvaka"
Foto: EPA

Treneri Šahtara i Werdera, Mircea Lucescu i Thomas Schaaf, razumljivo su bili u različitim raspoloženjima poslije istanbulskog finala Kupa Uefe, a Rumunj je istaknuo da unatoč osvajanju ovog trofeja ima još velikih planova s ekipom iz Donjecka...

Nakon pobjedničkog slavlja, Mircea Lucescu odmah se okrenuo budućnosti, odnosno novom nastupu u Ligi prvaka, na koji Šahtar računa kao viceprvak Ukrajine: "Osvajanje ovog naslova je fantastično, među nama je zavladao osjećaj zadovoljstva i vrlo sam sretan. Ali želimo i druge stvari".

"Ovaj će nam rezultat dati samopouzdanja da se plasiramo u četvrtfinale ili polufinale Lige prvaka", nastavio je rumunjski stručnjak na kormilu ukrajinskog predstavnika i dodao: "Moj je cilj nastaviti izgrađivati ovaj sastav. Istočnoeuropske zemlje ciljaju na Ligu prvaka, što ranije nisu mogle jer domaća prvenstva nisu bila dovoljno jaka. Sada imamo šansu za vrh Europe i želimo ga osvojiti".

Poseban su komentar zaslužili Šahtarovi Brazilci. Lucescu je na teren poslao petoricu koji su mu u početku donijeli prevagu, a naposljetku su dvojica i presudila utakmicu. "Iznimno sam sretan zbog njih. Sada će ih ljudi konačno upoznati, a možda će i brazilski izbornik Dunga biti među njima. Moja je filozofija stvaranje momčadi i obrazovanje mladih igrača. To mi je strast i želim to raditi dok mogu", rekao je Lucescu.

S druge strane, Thomas Schaaf smatra da njegovi puleni iz poraza moraju izvući pouku i što prije ostaviti Istanbul iza sebe. "Jasno je da smo razočarani, ali sezona nije gotova. Čekaju nas još dvije vrlo važne utakmice, a ovo nam je bilo vrijedno iskustvo. Pokušat ćemo se iskupiti osvajanjem Kupa u Berlinu. Sada smo ljuti, ali bit će bolje", objasnio je Nijemac koji već deset godina sjedi na klupi bremenskog prvoligaša.

Kratko je analizirao i taktiku svoje momčadi: "Nismo im smjeli ostaviti prostor jer su vrlo brzi. Stoga smo pokušali zbiti redove i igrati na protunapade, ali nije upalilo. Nismo kontrolirali loptu kao inače, posebno u veznom redu, pa nismo ni prijetili suparničkim vratima kako znamo. A prilike koje smo stvorili nismo iskoristili".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Hey Jude...

    Piše: Petar Jenjić

    Hey Jude...

    Engleska i Španjolska prošle su u četvrtfinale Europskog prvenstva. Ishod je to koji se očekivao u najavama, ali ni jednima ni drugima nije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!