Ostali sportovi

Johnson: "Bolt će srušiti svjetski rekord"

Maja Giljanović • nedjelja, 16.08.2009.
Johnson: "Bolt će srušiti svjetski rekord"
Foto: EPA

Četverostruki olimpijski pobjednik, osmerostruki svjetski prvak i bivši svjetski rekorder na 200 i 400 metara Michael Johnson je nakon odgledane polufinalne utrke Usaina Bolta siguran da će svjetski rekorder poboljšati svojih 9,69 iz Pekinga 2008.

Olimpijski pobjednik Usain Bolt u prvom je polufinalu utrke na 100 metara istrčao 9,89 (jedino se 23-godisšnjak spustio ispod 9,90), a nakon što se koliko-toliko uozbiljio višestruki je olimpijski pobjednik i svjetski prvak Michael Johnson izjavio: "Ponovno je usporio, ali ovo što je pružio u polufinalu, daje mi razloga vjerovati da može ponovno zapanjiti svijet, poboljšati 9,69 i istrčati rezultat o kojem se prije 10-tak godina nitko nije usuđivao niti pomišljati".

Bolt je sebi nesvojstveno pogrešno startao te samog sebe i ostalu sedmoricu doveo u opasnost. I to baš nakon što je izjavio da mu IAAF-ovo pravilo koje će Svjetska atletska federacija uvesti 1. siječnja sljedeće godine - jedan pogrešan start i "letiš" iz utrke - neće predstavljati problem: "Niti malo me novo pravilo ne dira jer ja nikad pogrešno ne startam", rekao je Bolt.

Vezane vijesti

Tyrone Edgar je u drugom pokušaju ponovio njegovu grešku i zaradio diskvalifikaciju, a iz trećeg je pokšaja Bolt slavio ispred Daniela Baileyja (9,96), Darvisa Pattona (9,98) i Marca Burnsa (10,01), a otpao je američki prvak Michael Rodgers (10,04).

U drugom je polufinalu svjetski prvak Tyson Gay u finišu (9,93) prestigao bivšeg svjetskog rekordera Asafu Powella (9,95), a finale su izborili još i Richard Thompson (9,98) i Dwain Chambers (10,04).

Veliko finale - Nijemci su Die Duell prozvali najvećom utrkom u posljednjih 20-tak godina od finala Olimpijskih igara u Seoulu između Carla Lewisa i Bena Johnsona - na rasporedu je u 21:35.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!