Ostali sportovi

Velika mala Sandra

Maja Giljanović • srijeda, 19.08.2009.
Velika mala Sandra

Europska juniorska prvakinja Sandra Perković briljantno je nastupila u kvalifikacijama svog prvog velikog natjecanja. 19-godišnjakinja je u prvoj kvalifikacijskoj skupini prebacila kvalifikacijsku normu, osvojila treće mjesto i drugu skupinu može odgledati čisto navijački dajući podršku Veri Begić jer njeno joj finale Svjetskog prvenstva nitko ne može odnijeti...

Strašan potencijal Sandra Perković je na najbolji mogući način potvrdila prošli mjesec na Europskom juniorskom prvenstvu u Novom Sadu iz kojeg se u Zagreb vratila s titulom prvakinje u bacanju diska, hrvatskim rekordom (62,44 m) i ispunjenom A normom za Svjetsko prvenstvo u Berlinu. Izbornik Siniša Ergotić nije članici Dinamo-Zrinjevca želio stvarati pritisak: "Baci li koliko može Sandri je otvoren prolaz u finale, ali želimo da nastupi bez opterećenja. Ovo je njeno prvo veliko natjecanje i samim svojim dolaskom u Berlin je napravila veliku stvar. Sve više od toga je bonus za koji je, ponavljam, spremna, ali nema nikakvog pritiska da ga i ostvari".  

Hrvatska je rekorderka jutros u 10:10 izašla na najveću scenu u svojoj karijeri. Najmlađa u društvu još 40 više-manje prekaljenih bacačica - bivša olimpijska pobjednica i bivša dvostruka svjetska prvakinja Jelina Zvereva punih je 29 (!) godina starija od Perković - Sandra je u prvoj seriji natjecanje otvorila odličnim hicem na 61,02 metara i nakon prvog od tri pokušaja zauzimala treće mjesto ispred primjerice olimpijske prvakinje Stephanie Brown-Trafton (60,15 m).  

U drugoj je seriji bacila još dalje, ali je malkicu prestupila, međutim, u trećoj je normu od 61,50 premašila dobrih 66 centimetara i kvalifikacije okončala na trećem mjestu. Najdalje je disk letio bivšoj dvostrukoj svjetskoj prvakinji Kineskinji Ma Xuejun (63,38 m u prvoj seriji), a u Top 5 su još i olimpijska viceprvakinja Kubanka Yarelis Barrois (62,19 m u posjednjem pokušaju nakon dva prijestupa), Rumunjka Ncoletta Grasu (61,78 m u drugoj seriji) i Njemica Nadine Müller (61,63 m u prvoj seriji).  

Brown-Trafton nije ispunila normu, ali 61,23 m kojima je osvojila šesto mjesto trebalo bi joj biti dovoljno, ali su zato bez finala ostale olimpijska bronca Jelena Antonova (54,28 m) na 16. mjestu i 48-godišnja Zvereva (tri prijestupa).  

Finale je u petak u 20 sati i 20 minuta, a četvrto finale (Haklits, Vlačić, Perković) upravo u ovim trenucima pokušava u drugoj kvalifikacijskoj skupini u bacanju diska izboriti Vera Begić.  

Berlin, A skupina kvalifikacija u bacanju diska:
1.Ma (Kina) 63,38
2.Barrois (Kuba) 62,19
3.PERKOVIĆ 62,16
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!