Ostali sportovi

Olimpijski stadion inspirira Nijemce

Maja Giljanović • srijeda, 19.08.2009.
Olimpijski stadion inspirira Nijemce
Foto: EPA

Tribine Olimpijskog stadiona i večeras su 24 sata nakon erupcije oduševljenja zbog zlatne medalje Steffi Nerius u bacanju koplja eksplodirale veseljem zbog naslova svjetskog prvaka u bacanju diska Roberta Hartinga...

Najmlađi u povijesti svjetskih prvenstava koji je osvojio medalju u bacanju diska, Robert Harting se dvije godine poslije u 25. godini uspeo još stepenicu više. Nijemac je srebro iz Osake u najdramatičnijim mogućim okolnostima pretvorio u zlato. Harting je pet serija gledao u leđa Piotru Malachowskom i kovao paklen plan koji je u djelo sproveo u posljednjoj šestoj seriji.

Harting je u svom posljednjem pokušaju da se usred Olimpijskog stadiona dokopa titule svjetskog prvaka bacio osobni rekord (69,43 m) i preoteo zlatnu medalju olimpijskom viceprvaku iz Pekinga. 26-godišnjak je dvaput popravljao osobni i poljski rekord (69,15 m), ali u posljednjem hicu večeri ispražnjen i tužan nije se uspio oporaviti od šoka i ostao je na drugom mjestu.

Brončani je olimpijski pobjednik i branitelj naslova Gerd Kanter (66,88 m), a četvrti je drugo Svjetsko prvenstvo zaredom bivši (2000., 2004.) olimpijski pobjednik i bivši (2003., 2005.) svjetski prvak Virgilius Alekna (66,36 m).

Berlin, bacanje diska, M:
1.Harting (Njemacka) 69,43
2.Malachowski (Poljska) 69,15
3.Kanter (Estonija) 66,88
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!