Ostali sportovi

Robles ozlijeđen?

Maja Giljanović • srijeda, 19.08.2009.
Robles ozlijeđen?
Foto: EPA

Olimpijski pobjednik i svjetski rekorder Dayron Robles jedva je prošao u polufinale utrke na 110 metara s preponama. Kubanac je istrčao najslabiji rezultat od 24 polufinalista, ali posebno je alarmantno da se nije kockao nego ga muči ozljeda...

Dayron Robles je slovio za favorita velikog kao kuća, ali dok se jednom ne smrkne, drugom ne svane. Olimpijski je pobjednik jedva prošao u polufinale (13,67), ali je sumnje u kalkuliranje ili olako shvaćanje kvalifikacija otklonio nakon utrke: "Boli me lijeva noga i bojim se da ne mogu dati konačan odgovor na pitanje hoću li sutra nastupiti u polufinalu ili ne. Dat ćemo ja i moji liječnici svoj maksimum večeras i pokušati me osposobiti, ali garancije bojim se nema".

Odustane li svjetski rekord, vrata se širom otvaraju Terenceu Trammellu. Vječiti srebrni - srebrni na Olimpijskim igrama 2000. i 2004. i srebrni na Svjetskim prvenstvima 2003. i 2007. - mogao bi napokon na najveću stepenicu postolja tim više jer u Berlinu zbog ozljeda nema ni branitelja naslova iz Osake Liu Xianga ni svjetskog prvaka iz Helsinkija Ladji Doucourea. 31-godišnji je Amerikanac istrčao 13,51 i četvrti je 17 stotinki sporiji od Daniela Kissa na prvom mjestu, a tri bolji od olimpijskog viceprvaka i svjetske bronce Davida Paynea na osmom mjestu.

Ozljeda je već zaustavila Tirunesh Dibabu. Olimpijska pobjednica je nakon 10,000 m odustala (bez suvišnih objašnjenja jednostavno se nije pojavila na startu) i od 5000 metara na kojima je svjetska rekorderka i svjetska prvakinja 2003. i 2005. Iako su sunarodnjakinje teško da je Meseret Defar osobito potresena. Svjetska je prvakinja nakon samo petog mjesta na 10,000 m odlučna obraniti titulu osvojenu u Osaki: "Nabila sam malo jači tempo jer sam bolesna i željela sam se testirati uoči finala koje mi puno znači", izjavila je nakon istrčanih 15:16,46.

Dosadno nije bilo ni u skoku u vis. Kvalifikacijsku su normu (2,30 m) preskočila osmorica (samo Cipranin Kyriakos Ioannou iz prvog pokušaja), provukao se na 12. mjesto i bivša (2004.) olimpijska bronca Jaroslav Baba (2,27 m), ali finale je ostalo sanak pusti za branitelja naslova Donalda Thomasa (2,23 m) kao i bivšeg (1990. u Splitu) europskog prvaka 38-godišnjeg Dragutina Topića (2,15 m).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!