Ostali sportovi

"Nisam bez veze dolazila"

Maja Giljanović • srijeda, 19.08.2009.
"Nisam bez veze dolazila"
Foto: EPA

(Iz Berlina za Sportnet.hr Maja Giljanović) Hrvatska rekorderka Sandra Perković nije "poletjela" nakon 62,16 metara na koliko joj je u prvoj kvalifikacijskoj skupini na Svjetskom prvenstvu doletio disk i kojima je 19-godišnja juniorka izborila finale na svom prvom velikom seniorskom natjecanju...

Sandra Perković je poslije prolaza u finale Svjetskog prvenstva izjavila: "Kad sam nakon 61,02 u prvoj seriji vidjela Ivanču" (trener Ivan Ivančić) "da je zadovoljno podigao ruke, imala sam osjećaj da bi to moglo biti to. U Osijeku kad sam bacila 60 metara rekao mi je ´Sandra iznenadila si me´, a kad sam u Zagrebu bacila još više od metra dalje našalio se ´Daj molim te prestani me iznenađivati, ljudi će pomisliti da sam slabog apetita´".

Prvi dojmovi europske juniorske prvakinje okrunjene prošlog mjeseca u Novom Sadu? "Došla sam među odrasle cure, prvi put sam na velikom natjecanju i nastupila sam potpuno bez pritiska. Ali kad sam u prvoj seriji prebacila 61 metar osjetila sam da mogu. U drugoj sam išla još malo jače samo sam prestupila, a u trećoj sam sebi rekla ´Ajde kad je norma 61,50 baci 62 metra´. I jesam, bacila sam, pokazala da nisam bez veze dolazila i opravdala dolazak".

Je li finale SP-a u rangu titule na Europskom juniroskom prvenstvu? "Neee, finale je ipak samo finale iako se radi o Svjetskom prvenstvu, a zlato je zlato". Uostalom nastup u Berlinu ni izbliza nije gotov: "Znam koliko vrijedim, znam što mogu. U finale ulazim prazne glave, opušteno kao i danas pa ćemo vidjeti. Došlo je mojih pet minuta. Prije sam uvijek bila druga, treća. Nije ni to loše, ali zaslužila sam još bolje. Prije dvije godine kad je bilo SP u Osaki nisam ni sanjala da ću danas biti ovdje, među najboljima na svijetu. Želja mi je bila samo doći u Berlin, ovo je velika čast".

19-godišnjakinja nije "poletjela": "Nemojmo se razbacivati velikim najavama i otvarati velike apetite, ali ipak ako otvorim kao danas, tko zna što očekivati, tko zna što finale može donijeti".

Nije joj smetao ni ranojutarnji termin (10:10): "U Novom Sadu sam bacala još ranije u 9 ujutro. Nemam problema s tim, a i imala sam neki osjećaj da će me staviti u prvu skupinu i ranije smo i trenirali. Ali ako si spreman ni 2 ujutro ti nije problem", zaključila je Perković.

Finale najmlađu od 12 - jedina je tinejdžerica dvije godine mlađa od sljedeće najmlađe Australke Dani Samuels - koje će se boriti za naslov svjetske prvakinje u bacanju diska čeka u petak u 20 sati i 20 minuta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!