Zimski sportovi

Sezona okončana za Hosp

Antonija Pavlić • subota, 24.10.2009.
Sezona okončana za Hosp
Foto: Davor Sajko

Nicole Hosp uistinu nema sreće s ozljedama. Nakon što je propustila velik dio prošle sezone zbog povrede ligamenata koljena, sada je i na povratničkom putu, u prvoj utrci sezone u Söldenu, zadobila istu ozljedu i ponovno će morati pauzirati najmanje šest mjeseci...

4. siječnja 2009. na zagrijavanju pred utrku Snježne Kraljice na Sljemenu Nicole Hosp neugodnim je padom zadobile puknuće ligamenta i tibije desnog koljena, te je zbog toga bila primorana propustiti veći dio sezone - vratila se tek na Svjetskom prvenstvu u Val d'Isereu, ali i tu gotovo kao promatračica.

Gotovo deset mjeseci kasnije nesretna Austrijanka bila je spremna i odlučna vratiti se na pravi način; najavljivala je uključivanje u borbu za pokoji Globus, te puna naboja i pozitivne energije stigla u "svoj" Sölden.

Ipak, veleslalomsku utrku uspjela je odvoziti tek do prvog prolaza. Do tada odlična vožnja i tek 10-ak stotinki zaostatka otišli su u vjetar, Niki je ostala na unutarnjoj skiji i pala, a kroz 50-metarsko klizanje i obnovila "staru" ozljedu - kasnije joj je u obljižnjoj bolnici dijagnosticirano puknuće ligamenata u desnom koljenu.

Hosp je odmah nakon dolaska u bolnicu operirana i očekuje se da će u klinici Hochrum ostati naredna tri dana. Već sljedećeg tjedna krenut će na rehabiltaciju, a povratak se očekuje tek za šest mjeseci.

"Christian Hoser prije same operacije pregledao je Nicole i dao prognozu. Sada znamo da je bio u pravu - sezona za Niki definitivno je gotova", rekao je jedan od članova njezinog ski tima Christian Fink.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!