Zimski sportovi

Jubilej Kostelića, Natko osamnaesti!

Antonija Pavlić • nedjelja, 17.01.2010.
Jubilej Kostelića, Natko osamnaesti!
Foto: EPA

Ivica Kostelić obranio je prvo mjesto petog slaloma sezone u Wengenu, pobijedio sve konkurente i logistiku koja ga je prije druge vožnje željela diskvalificirati poradi sumnjivog prolaska posljednjih vrata, othrvao se svim ozljedama i u Wengenu upisao jubilarnu desetu pobjedu u karijeri. Iza Profesora pozicionirali su se Andre Myhrer i Reinfried Herbst...

Ivica Kostelić u Wengenu je upisao desetu pobjedu u karijeri, a devetu slalomsku, obranivši najbolje vrijeme iz prve vožnje i trijumfiravši ispred Andrea Myhrera i Reinfrieda Herbsta.

Profesor tek sada može žaliti za ozljedom leđa i operacijom koljena zbog koje je propustio velik dio utrka u prosincu, s novih se 100 bodova, naime, vratio unutar najboljih deset u ukupnom poretku Svjetskog kupa na 8. mjesto i približio se najboljima u slalomskom redoslijedu.

Vezane vijesti

"Uvjeti su danas bili dosta čudi i teški", zborio je Ivica još vruć nakon vožnje. "Dobro sam se snašao na proljetnom snijegu i presretan sam pobjedom na skijalištu koje mi je možda i najdraže. Wengen je klasik, posebno mjesto za mene, gdje sam pobijedio 2002. i još četiri puta se plasirao na postolje", misli najbolji hrvatski skijaš.

Odličan hrvatski dan u Švicarskoj upotpunio je Natko Zrnčić-Dim, popravivši najbolji slalomski rezultat u karijeri. Jedini plasman, na 20. poziciju, ostvario je upravo na stazi Maennichen/Jungfrau prošle sezone, a sada je unaprijedio to ostvarenje i osvojio izvanredno 18. mjesto.

Natka je s vrha tada skinuo tek Michael Janyk, u konačnici 10. s najboljim vremenom druge vožnje; ispred njega pozicionirali su se Manfred Pranger i Ted Ligety, koji je konačno uspio doći do cilja u utrci slaloma, te Marcel Hirscher, i domaći adut Silvan Zurbriggen.

U poredak prvih pet, pored trojice prvoplasiranih, ugurali su se Austrijanac Benjamin Raich, premda mu to ostvarenje nije bilo dovoljno za prestizanje u ukupnom poretku Carla Janku, te pobjednik posljednje utrke u Adelbodenu Francuz Julien Lizeroux.

Svjetski skijaški kup, Wengen, slalom:
1. Ivica Kostelić (Hrvatska, FISCHER) 1:40.34
2. Andre Myhrer (Švedska, NORDICA) +0.29
3. Reinfried Herbst (Austrija, BLIZZARD) +0.51
4. Benjamin Raich (Austrija, ATOMIC) +0.70
5. Julien Lizeroux (Francuska, DYNASTAR) +0.71
6. Silvan Zurbriggen (Švicarska, HEAD) +0.73
7. Marcel Hirscher (Austrija, ATOMIC) +0.92
8. Ted Ligety (SAD, ROSSIGNOL) +1.06
9. Manfred Pranger (Austrija, VOELKL) +1.29
10. Michael Janyk (Kanada, ROSSIGNOL) +1.32
...
18. Natko Zrnčić-Dim (Hrvatska, ATOMIC) +2.20

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH17.01.2010. u 16:09
    Ovako se vozi slalomska utrka, dokazao je da uz sve probleme koji su ga pratili još uvijek može na najvišu stepenicu.
    ALGHAZANTH
  • Babangida17.01.2010. u 15:00
    http://vinovo.magnify.net/video/Ivica-Kostelic-Wengen-2010
    Babangida
  • Obrisan korisnik17.01.2010. u 14:56
    Jest da sam iz Bosne i Hercegovine al skako sam po kući od sreće kad je PROFESOR IVICA KOSTELIĆ pobjedio u Wengenu!!!!!!!!!NAPRIJED IVICE!!!!!!!!
    Obrisan korisnik
  • zrinkec17.01.2010. u 14:36
    svaka čast ivice majstorski odvozeno,a natko rezultat zivota koji ce mu omogučiti bolja startna mjesta i nove proboje u drugu vožnju
    zrinkec
  • Yurraz17.01.2010. u 14:14
    Bravo majstore!!! Druga pobjeda u Wengenu, strašna stvar! Samo nek ostane u formi do OI a onda po medalju!
    Yurraz