Zimski sportovi

Vonn osigurala Mali globus

Antonija Pavlić • nedjelja, 31.01.2010.
Vonn osigurala Mali globus
Foto: EPA

Lindsey Vonn prestigla je Janicu Kostelić u broju pobjeda u Svjetskome kupu. U posljednjoj utrci prije Olimpijskih igara u Vancouveru Amerikanka je slavila po 31. put, ujedno i drugu godinu za redom osiguravši podizanje superveleslalomskog Malog kristalnog globusa...

Lindsey Vonn mogla je odahnuti poslije današnjeg petog superveleslaloma sezone održanog u St. Moritzu. Amerikanka je s vremenom 1:01.77 po prvi puta u sedmom nastupu u mondenom švicarskom skijalištu pobijedila, te tako nastavila seriju plasmana na pobjedničko postolje poslije nešto slabijeg jučerašnjeg petog spustaškog mjesta.

Drugom pozicijom prvi plasman na superveleslalomski podij ubilježila je mlada Francuskinja Marie-Marchand Arvier (+0.17), a istovjetno vrijeme ostvarila je Austrijanka Andrea Fischbacher.

Fabienne Suter, koja je bila trećeplasirana u jučerašnjem spustu, danas je zauzela četvrtu poziciju i time dvije utrke prije kraja izgubila bitku za superveleslalomski Mali kristalni globus. Drugu godinu za redom, i prije Olimpijskih igara u Vancouveru, nagradu za najbolju superveleslalomašicu osigurala je nevjerojatna Amerikanka.

Jedina prava Vonnina konkurentica Maria Riesch nije uspjela nastaviti s fantastičnim prezentacijama i ponoviti jučerašnji spustaški trijumf. Uslijed velike pogreške na sredini staze zauzela je 11. poziciju i tako dopustila najboljoj prijateljici da se prije odlaska u Kanadu na vrhu poretka najboljih skijašica svijeta odlijepi na 137 bodova.

25-godišnjakinja iz Vaila 31. pobjedom u Svjetskome kupu prestigla je na listi najboljih svih vremena Janicu Kostelić, a upisala je i devetu superG pobjedu u karijeri. Sedmo mjesto s njom dijeli još Švicarka Erika Hess, a ispred nje se nalaze Hanni Wenzel, Katja Seizinger, Anja Pärson, Renate Götschl, Vreni Schneider i Annemarie Moser-Pröll.

Svjetski kup, St. Moritz, superveleslalom:
1. Lindsey Vonn (SAD, HEAD) 1:01.77
2. Andrea Fischbacher (Austrija, ATOMIC) +0.17
2. Marie Marchand-Arvier (Francuska, ROSSIGNOL) +0.17
4. Fabienne Suter (Švicarska, STOECKLI) +0.21
5. Tina Maze (Slovenija, STOECKLI) +0.23
6. Ingrid Jacquemod (Francuska, SALOMON) +0.41
7. Nadia Styger (Švicarska, VOELKL) +0.45
8. Elisabeth Gorgl (Austrija, HEAD) +0.51
9. Emily Brydon (Kanada, HEAD) +0.64
10. Elena Fanchini (Italija, DYNASTAR) +0.69

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!