Zimski sportovi

"Mogu biti sretna što sam na skijama"

Antonija Pavlić • nedjelja, 31.01.2010.
"Mogu biti sretna što sam na skijama"
Foto: EPA

Najbolja njemačka skijašica Maria Riesch priznala je kako se ne može žaliti na 11. mjesto u posljednjoj utrci superveleslaloma prije Olimpijskih igara u Vancouveru. Drugoplasirana skijašica Svjetskoga kupa učinila je ogromnu pogrešku u srednjem dijelu staze, te se sretno i izvukla bez većih posljedica...

Maria Riesch mogla je biti sretna što će iz švicarskog St. Moritza otići zdrava. Pri velikoj brzini u jednom poluzavoju najbolja njemačka skijašice ostala je, naime, na jednoj skiji i gotovo doživjela potencijalno težak pad, no ipak se uspjela izvući i na koncu osvojiti 11. mjesto.

"Mogu biti sretna što sam u cilj ušla na skijama. Pri brzini od gotovo 140 km/h i na ovako agresivnom snijegu mogla sam doživjeti teži pad i ozljedu, budući da sam zakasnila u promjeni smjera", opisala je Njemica.

"Sam mi je rezultat zbog toga manje bitan. U tom sam trenutku pretrpjela veliki strah zbog mogućnosti propuštanja Olimpijskih igara. No, jučerašnja spustaška pobjeda zasigurno će mi popraviti raspoloženje."

Njemačka skijašica svjesna je kako će u Vancouveru biti jedna od onih u koje će biti upereno mnogo svjetla. "Spustaškim uspjehom ću pokušati 'pokriti' frustraciju i na tome izgraditi samopouzdanje. Lindsey je i dalje najveća favoritkinja za zlata u brzim disciplinama, no Olimpijske igre imaju svoja pravila i nepredvidljive su. Zdrava sam, u dobroj formi i nadam se da ću uspjeti osvojiti medalju."

Vikendom u Švicarskoj bit će zadovoljna i Andrea Fischbacher. "Zadovoljna sam, premda sam u donjem dijelu staze napravila veću pogrešku i vjerojatno izgubila pobjedu. Ovo postolje mi je izuzetno značajno prije Olimpijskih igara", misli Austrijanka.

Zajedno s njom u 17 stotinki zaostatka za Vonn ostala je Francuskinja Marie Marchand-Arvier, ostvarivši prvi plasman na superveleslalomsko pobjedničko postolje u karijeri.

"Presretna sam što sam se uspjela vratiti na ovakav način nakon težeg pada u Val d'Isereu koncem prosinca. Vozila sam dobar superG u sklopu kombinacije u petak i znala sam da ću ostvariti dobar rezultat ukoliko preuzmem malo rizika", rekla je mlada Francuskinja.

"Lindsey je skijala veoma dobro, no mali zaostaci pokazuju kako nikako nije nepobjediva. Ovaj rezultat, i vremensko približavanje veoma su dobri prije Olimpijskih igara", zaključila je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!