Ostali sportovi

Pirner pobjednik Red Bull Street Stylea

Sportnet • ponedjeljak, 08.02.2010.
Pirner pobjednik Red Bull Street Stylea

Pred 500 gledatelja u City Centru One održano je najveće freestyle natjecanje u Hrvatskoj - Red Bull Street Style. Pobjednik Miran Pirner će predstavljati Hrvatsku na svjetskom finalu u južnoafričkom Cape Townu od 26. do 28. travnja...

U blještavom ozračju City Centra One, pred petstotinjak gledatelja i brojnim prolaznicima, 20 najboljih hrvatskih freestyle loptača prikazalo je svoje akrobatske vještine. Publika je tijekom trosatne priredbe znala nagraditi nogo-čarobnjake aplauzima, kulminiravši oduševljenjem u završnoj borbi između dvojice favorita, Gabrijela Gavrića-Tomića i Mirana Pirnera.

Nakon osvojenog naslova državnog prvaka Miran Pirner kazao je: "Ovo je jedan od ljepših dana u mome životu, od rujna 2008. čekao sam da ispravim pogrešku koja me tada koštala odlaska u Brazil na prvi svjetski Red Bull Street Style finale. Čestitam suparniku u finalu, mladi "Gabi" (16 godina) je zapravo bio bolji", s dozom samokritike govorio je 22-ogodišnji Zagrepčanin.

Samopouzdanje mu je raslo iz nastupa u nastup, hladnokrvno je i kreativno izbacivao protivnike u tri borbe u knock-out fazi, no u finalu i on je osjetio tremu zbog velikog uloga – i velike uloge – jedinog hrvatskog nogometaša u Južnoj Africi ove godine.

"Slobodni stil izazovniji mi je od klasičnog nogometa. Nema trenera i suigrača – sam si s loptom na treningu. Zahvaljujem organizatorima i, u prvom redu, publici na nevjerojatnoj podršci", kaže Pirner i dodaje: "Ovo natjecanje je prava stvar za freestyle nogomet u Hrvatskoj i možemo samo rasti iz godine u godinu."

Red Bull Street Style svoju je hrvatsku premijeru doživio prije dvije godine na krovu jednog zagrebačkog hotela. Branitelj tog naslova Nikola Aleksić danas je ispao u polufinalu, te je potom poražen i u malom finalu za treće mjesto od Marija Babića.

Stil, kreativnost i kontrolu lopte ocjenjivalo je troje sudaca: Arijan Babičković (prvak Srbije), Kitti Szasz (najpoznatija mađarska streetstylerica) i Jurica Barać (BMX sportaš iz Osijeka).

Do svjetskog finala Pirnera očekuje još gotovo dva i pol mjeseca napornih treninga. U Cape Townu će se boriti streetstyleri iz 60 zemalja. Naslov svjetskog prvaka brani Sean Garnier iz Francuske.

FOTO: Samo Vidič

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!