Ostali sportovi

Red Bull Street Style - trening s pogledom

Sportnet • utorak, 27.04.2010.
Red Bull Street Style - trening s pogledom

Šezdeset najboljih nogometnih freestylera iz čitavog svijeta u Cape Townu se bori za titulu svjetskog Red Bull Street Style prvaka. Aktualni svjetski prvak, Francuz Sean Garnier, i njegovi izazivači posljednji su trening održali na vrhu planine Lion's Head u blizini Cape Towna, na 669 metara nadmorske visine, odakle se pruža prekrasan pogled. Svjetskog će prvaka u srijedu 28. travnja po završetku velikog finala okruniti nogometne legende, Liberijac George Weah i Nizozemac Edgar Davids...

Više od 5.000 natjecatelja sudjelovalo je u 221 kvalifikacijskom natjecanju u 60 zemalja. Šezdeset najboljih plasiralo se u Red Bull Street Style finale i doputovalo u Cape Town gdje im je sljedeći cilj ulazak u veliko finale, među 16 najboljih. Među njima je i Miran Pirner, pobjednik hrvatskog finala, jedini koji će ove godine u Južnoafričkoj Republici s nogometnom loptom braniti boje Hrvatske.

Iz Cape Towna stižu sjajne vijesti. Najbolji hrvatski "streetstyler" nakon prvog je kruga natjecanja po skupinama u izvrsnoj poziciji za plasman među najboljih 16 svjetskih virtuoza s loptom. Dvadesettrogodišnji Zagrepčanin u međusobnim je susretima imao više stila, te je prikazao bolju vještinu baratanja loptom, od čak četvorice protivnika - predstavnika Meksika, Australije, Finske i Pakistana. Bolje je ukupne ocjene sudaca od Pirnera dobio jedino Nizozemac Daniel, zasad jedan od četvorice neporaženih među 60 finalista u Južnoafričkoj Republici. S četiri pobjede Miran čvrsto drži drugo mjesto u svojoj skupini 7, te uoči preostala dva "meča" - protiv prvaka Latvije i SAD-a - ima velike izglede za ulazak u samu završnicu drugog po redu Red Bull Street Style svjetskog prvenstva.

Najbolja dvojica ući će u svjetski livestream, prijenos kojeg je sutra, u srijedu 28. travnja, možete pratititi preko www.redbull.hr od 19:55 po hrvatskome vremenu.

Nekadašnji nizozemski reprezentativac i međunarodna nogometna zvijezda, Edgar Davids, koji sudjeluje u Red Bull Street Style projektu izjavio je: "Pratim ovaj sport već nekoliko godina. Umijeće koje ovi momci pokazuju nevjerojatno je – u sljedećih nekoliko dana vidjet ćemo sjajne trikove. Ovi momci su s nogometnom loptom toliko spretni da se ponekad čini kako su pobijedili gravitaciju. Svaki bi nogometaš bio presretan kad bi mogao izvoditi ove trikove."

Freestyleri iz Australije, Amerike, Trinidada i Tobaga, Grčke, Njemačke, Francuske, Nigerije i još 53 zemlje bili su na nogama od sedam ujutro kako bi održali posljednji trening na vrtoglavoj visini. Nijemac Timo Löhnenbach je rekao: "Svaka pogreška značila bi da će lopta sa 669 metara nadmorske visine letjeti prema podnožju planine. Bilo je teško kontrolirati loptu na tako malom prostoru, a još teže održati koncentraciju kad se oko tebe sa svih strana pruža nevjerojatan pogled. To je bilo neponovljivo iskustvo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • prekro27.04.2010. u 17:51
    ajmo pirner majstore...
    prekro