Ostali sportovi

Solum prvak, Miran nije razočarao

Sportnet • četvrtak, 29.04.2010.
Solum prvak, Miran nije razočarao

Južnoafrička Republika je u transu, a do početka nogometne groznice Svjetskog prvenstva još su 43 dana. Njihov se slobodni nogometni umjetnik "Kamalio" u Cape Townu nadigravao za naslov Red Bull Street Style svjetskog prvaka! Ali krunu je ipak preuzeo hladnokrvni Norvežanin Anders Solum...

U prilično burnom raspletu natjecanja u kreativnosti, kontroli i stilu s nogometnom loptom, nakon što su u knock-out fazi poispadali predstavnici svih nogometnih velesila, drugi naslov najboljeg svjetskog freestylera u povijesti pomalo je neočekivano osvojio 27-godišnji "ledeni sjevernjak". Solum je u finalnom nadigravanju ostavio bolji dojam na renomirane suce (Edgar Davids, George Weah) od domaćeg nacionalnog heroja, 21-godišnjeg Kamala Ranchoda iz Johannesburga, preuzevši time prestižnu krunu od dosadašnjeg prvaka Francuza Seana Garniera.

Treći je bio Kolumbijac Christian Mayorga, a "drvenu" medalju osvojio je Austrijanac Faruk Onmaz. Finalu su nazočili mediji iz 30 zemalja.

Miran Pirner dostojno je predstavio Hrvatsku. S pet pobjeda i dva poraza u kvalifikacijskoj skupini bio je korak do ulaska u završnicu 16-orice najboljih, ispavši na bodove u krugu s predstavnicima Nizozemske i SAD-a koji su ostvarili jednaki učinak.

U prethodnih 12 mjeseci organiziran je 221 kvalifikacijski turnir u 60 država svijeta. Ukupno je više od pet tisuća freestylera prikazalo svoje vještine u novom "nogometnom" formatu: tri minute, dva igrača, jedna lopta - Red Bull Street Style.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!