Zimski sportovi

Plušenko sa stilom i konkurencijom

Borna Rupnik • srijeda, 17.02.2010.
Plušenko sa stilom i konkurencijom
Foto: EPA

Branitelj olimpijskog zlata, Rus Jevgenij Plušenko, potvrdio je u Pacific Coliseum Areni da u mirovini nije zaboravio klizati, ali konkurencija mu diše za vratom...

Oponašanjem vraćanja mača u korice Jevgenij Plušenko je obilježio svoj prvi nastup na Olimpijskim igrama u Vancouveru. Nije se bojao riskirati te je u kratki program uključio i teški četverostruki skok, a cijelu je izvedbu začinio očiglednim samopouzdanjem.

Ovečkinova poruka

Poruku podrške Jevgeniju Plušenku prije njegovog nastupa poslao i je najbolji ruski hokejaš, Aleksandar Ovečkin. "Cijela te hokejska reprezentacija gleda i drži ti palčeve", pisalo je.

Tako će sasvim zasluženo u konačnu borbu za medalje ući s prvog mjesta. "Završena je prva bitka. Borio sam se prvenstveno protiv sebe i mislim da sam odradio dobar posao. No, neću žaliti ne budem li na vrhu jer smatram da sam ušao u povijest samim time što poslije pauze dobro kližem i osvajam prva mjesta. Ne osjećam imperativ", izjavio je Plušenko.

Zlatno mu odličje još nipošto nije osigurano. Naime, Amerikanac Evan Lysacek i Japanac Daisuke Takahashi nisu se dali smesti te su također ponudili materijal koji se svidio i publici i sucima. Lysacekov je izbor skokova dignuo gledatelje na noge, ali je bio nešto oprezniji od Plušenkovog.

Obojica su završili unutar jednog boda s Plušenkom, što jamči veliku neizvjesnost i sjajne klizačke predstave u slobodnom programu.

Četvrto je mjesto pripalo još jednom japanskom predstavniku, Nobunariju Odi. Svjetski viceprvak, Švicarac Stephane Lambiel završio je kao peti, a domaći adut Patrick Chan osvojio je sedmo mjesto.

Klizači, kratki program:
1. Jevgenij Plušenko (Rusija) 90.85
2. Evan Lysacek (SAD) 90.30
3. Daisuke Takahashi (Japan) 90.25

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!