Zimski sportovi

Nijemac u švedskom sendviču

Maja Giljanović • nedjelja, 21.02.2010.
Nijemac u švedskom sendviču
Foto: EPA

Švedski skijaš-trkač Marcus Hellner pobjednik je pursuita na 30 kilometara, 15 kilometara klasičnim i nakon izmjene opreme 15 kilometara slobodnim stilom. Srebro je osvojio Nijemac Tobias Angerer, a švedski je dan brončanom medaljom upotpunio Johan Olsson.

Johan Olsson je vodio nakon 18,75 km, vodio je i manje od četiri kilometra prije cilja, ali je tek 11. u pit-stopu na izmjeni opreme nakon 15 km klasičnim stilom Marcus Hellner odlučno napao, nadoknadio zaostatak, preuzeo vodstvo i više se nije osvrtao.

24-godišnjak, kojem je najveći uspjeh u karijeri prije ZOI u Vancouveru bila štafetna bronca na Svjetskom prvenstvu u Liberecu prošle godine, svoju je utrku opisao "perfektnom. Malo sam se 'štrecnuo' kad je Johan i dalje, manje od četiri kilometra prije cilja, vodio, ali samo nakratko. Osjetio sam moć u rukama i snagu u nogama i znao da mi zlato ne može izmaknuti ".

Vezane vijesti

Srebrni Tobias Angerer, 2,1 sekundu sporiji od Šveđanina, Hellneru je odao priznanje: "Bolji je pobijedio", a ni Olsson nije odavao dojam čovjeka nesretnog broncom (+2,8): "Vodio sam, ali 25 sekundi ispred pratitelja njihovog ranga nije dovoljno. Dao sam sve što sam imao i trećim mjestom sam i više nego zadovoljan".

Najjači aplauz navijača u Whistler Olympic Parku je zaradio Ivan Babikov. Kanađanin je osvojio četvrto mjesto, a u Top 10 su se plasirali i ljubimci tribina George Grey (8.) i Alex Harvey (9.).

Spuštenih glava nakon osam krugova oko 3,750 m duge staze povukli su se Lukaš Bauer, Petter Northug, Giorgio Di Centa, Dario Cologna i Pietro Piller Cottrer. Brončani na 15 km Bauer je zauzeo sedmo, svjetski prvak i vodeći u poretku Svjetskog kupa Northug 11., brončani na SP-u Di Centa 12., olimpijski pobjednik na 15 km Cologna 13. i brončani u Torinu prije četiri godine i srebrni na 15 km ovdje Piller Cottrer 14.

Pursuit, 30 km (M):
1.HELLNER (Švedska) 1h15:11,4
2.Angerer (Njemačka) +2,1
3.Olsson (Švedska) +2,8
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!