Ostali sportovi

"Kao prvi miting u karijeri"

Vedran Babić • nedjelja, 21.02.2010.
"Kao prvi miting u karijeri"
Foto: Duje Bonačić

Kraljica visina Blanka Vlašić u žurbi je doletjela i jednako brzo odletjela s konferencije za novinare. U utrobi Spaladium Arene Blanka je izjavila kako je zadovoljna nastupom i zahvalna na velikodušnoj podršci splitske publike, ali i da je za novi propali pokušaj izjednačavanja svjetskog rekorda kriva tvrda podloga...

S 203 preskočena centimetra svjetska prvakinja Blanka Vlašić pobijedila je i na četvrtom mitingu Slobodne Dalmacije u Splitu, postavivši ujedno i rekord mitinga. Pred nešto više od deset tisuća navijača u Spaladium Areni atmosfera je bila vrhunska, a s tim se slaže i Blanka.

"Na ovakav ambijent ne možeš ostati ravnodušan. Trebalo je zadržati hladnu glavu i ne dopustiti da te atmosfera ponese već se koncentrirati na tehniku. Osjećala sam tremu već od jutra, kao da se radilo o prvom mitingu u karijeri. Titrale su mi noge i ruke, emocija je bilo prisutno kao na tri natjecanja."

Vezane vijesti

Velika podrška i još veća očekivanja dolaze u paketu s velikim pritiskom. "On je svakako postojao jer sam znala da nema izlike za loš rezultat. Bilo je jako teško skakati."

Sama na zaletištu, Blanka se suočila s letvicom visine 209 cm, što je visina svjetskog rekorda Stefke Kostadinove. Nažalost, ni ovoga puta 27-godišnja Splićanka nije uspjela ispisati još jednu stranicu atletske povijesti. Krivac je, po njenom mišljenju, podloga.

"Tehnički gledano, mislim da su pokušaji na 209 cm bili bolji nego oni na 203. Međutim, još trebam ojačati za ovu tvrdu podlogu, previše me bacalo na letvicu. Možda bi podloga bila bolja u dvorani na Gripama, no to su detalji koje je teško objasniti. Što je tu je, dogodine će biti bolje."

Blanka je napomenula kako su pobjeda i rekord mitinga bili prioritet, a da je sve ostalo bonus. Dodala je i kako se sada namjerava dva dana odmoriti jer je "psihički potpuno iscrpljena". Posebno raduje njena izvrsna forma na startu sezone, kao i poruka koju je odaslala: "Forma će biti i bolja." Zastrašujuće za ostatak konkurencije.

U taj "ostatak" spada i drugoplasirana Ruskinja Svetlana Školina, koja je sa 195 cm ipak podbacila. "Bio mi je ovo prvi nastup poslije Arnstadta jer sam u međuvremenu imala virozu. Imala sam problema sa zaletom, a na 197 sam bila blizu. Idući tjedan imam nacionalno prvenstvo i prvo trebam izboriti mjesto u reprezentaciji prije nego što bih mogla komentirati imam li izgleda za medalju na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Dohi."

Treće mjesto zauzela je Šveđanka Emma Green, koja također nema razloga biti zadovoljan svojim nastupom (192 cm). "Bilo je zabavno prvi put nastupiti u Spaladium Areni pred ovoliko puno gledatelja i nadam se povratku dogodine. Što se mog nastupa tiče, naravno da ne mogu biti zadovoljna. Nisam imala ni ritma ni osjećaja, no bit će bolje."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!