Zimski sportovi

Vonn po drugi put obranila titulu

Antonija Pavlić • petak, 12.03.2010.
Vonn po drugi put obranila titulu
Foto: EPA

Mariji Riesch nije se ispunila želja da Lindsey Vonn u posljednjem superveleslalomu sezone zauzme mjesto izvan kruga sedam najboljih. Vonn je, upravo suprotno, pobijedila, i tako u džep pospremila treći uzastopni veliki kristalni globus...

Okončana je borba za Veliki kristalni globus u konkurenciji skijašica. Lindsey Vonn doskijala je do pobjede u posljednjem superveleslalomu sezone na završnici Svjetskoga kupa u Garmisch-Partenkirchenu i prije posljednjeg ogledavanja snaga u slalomu pred Marijom Riesch akumulirala nedostižnih 215 bodova prednosti.

Treća je to uzastopna titula za 25-godišnju Amerikanku, čime se zasigurno ne mogu pohvaliti mnogi. Usto je u vitrine u posljednjih nekoliko godina pospremila i tri spustaška, te dva superveleslalomska Mala globusa.

Fantastičnu sezonu Lindsey je, potpuno zasluženo, okrunila pobjedom, što znači da se u svih osam održanih utrka superG-a ove sezone plasirala na pobjedničko postolje. S 33. pobjedom u karijeri postala je i najuspješnija američka skijašica, zamijenivši na tome mjestu Bodea Millera.

Ove je sezone, pak, ostvarila 11 trijumfa, čime se poravnala s legendarnom Austrijankom Annemarie Moser-Pröll po broju pobjeda u jednoj sezoni. Nedostižna je na prvom mjestu po tome podatku ipak najbolja skijašica svih vremena, Vreni Schneider.

Drugo mjesto sa 16 stotinki sekunde osvojila je Austrijanka Elisabeth Görgl, a na postolje je stala još i Švicarka Nadia Styger. Maria Riesch zauzela je četvrto mjesto i to ponajprije zbog krupnije pogreške u donjem dijelu staze, gdje je izgubila i više od četiri desetinke sekunde.

Garmisch-Partenkirchen, superveleslalom:
1. Lindsey Vonn (SAD, HEAD) 1:19.30
2. Elisabeth Görgl (Austrija, ATOMIC) +0.16
3. Nadia Styger (Švicarska, VOELKL) +0.57
4. Maria Riesch (Njemačka, HEAD) +0.59
5. Anja Paerson (Švedska, HEAD) +0.65
6. Tina Maze (Slovenija, STOECKLI) +0.67
7. Nadja Kamer (Švicarska, VOELKL) +1.03
8. Fabienne Suter (Švicarska, STOECKLI) +1.04
9. Andrea Dettling (Švicarska, STOECKLI) +1.06
10. Marie Marchand-Arvier (Francuska, ROSSIGNOL) +1.11

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.03.2010. u 11:45
    Bravo, stvarno je najbolja!
    Obrisan korisnik