Nogomet

Zagreb 2010: Zagrebaši pred osvajanjem turnira

Mihaela Bradovski • četvrtak, 01.04.2010.
Zagreb 2010: Zagrebaši pred osvajanjem turnira
Foto: Mihaela Bradovski

Nakon četiri odigrane utakmice 36. međunarodnog kadetskog turnira, koji se odvija na terenima Nogometnog centra Zagrebello, prvo mjesto sa šest osvojenih bodova zauzimaju domaćini, 16-godišnjaci Zagreba. U petak, posljednjeg dana turnira očekuje ih susret protiv posljednjeplasirane Sigme, a današnje odvajanje na vrhu gotovo da im je osiguralo naslov najbolje momčadi...

SK Sigma Olomouc - Vasas SC 0:2

Strijelci: 0:1 Adam (5), 0:2 Ralz (35)

Žuti kartoni: Thoma

Sigma: Urbašek, Modis, Vrana, Nemeček, Studeny, Bača, Kratky, Dvorsky, Kabourek, Dawid, Ugtrisal (Arbeit, Pekar, Mybl, Richter, Vasiljev, Langer, Kučera)

Vasas: Muszela, Rudner, Turi, Szemeredi, Tihanyi, Szedlar, Madarasz, Adam, Kiss, Ralz, Thoma (Bocs, Cseke, Nagyhazi, Szenasi, Jako, Urban, Horvath)

Kadeti češke Sigme, branitelji naslova, upisali su drugoga dana turnira drugi poraz i oprostili se od mogućnosti da Zagreb još jednom napuste kao pobjednici. Bolji od njih bili su vršnjaci iz Mađarske. Mladi nogometaši Vasasa slavili su pogocima s početka i završetka prvog poluvremena.

U 5. se minuti u strijelce upisao Adam, a pola sata kasnije precizan je bio i Ralz. Iako su nogometaši Sigme u drugom dijelu stvorili nekoliko izglednih prilika, baš kao i u srijedu, nisu stigli do pogotka. Posljednjeg dana turnira očekuje ih dvoboj protiv vodećeg Zagreba.

NK Zagreb - SK Sturm Graz 3:2

Strijelci: 1:0 Alvir (6), 2:0 Alvir (28), 2:1 Sittsam (60, 11m), 2:2 Strobl (62), 3:2 Krivić (70)

Žuti kartoni: Glotz, Krivić

Zagreb: Krhen, Marin, Marijanović, L. Čakarun, Kolinger, Kovačić, Barač, Šipuš, M. Čakarun, Gomelt, Alvir (Tomić, Katanić, Filipović, Krivić, Šestok, Boršić, Capan)

Sturm: Schmollegge , Ehrenhofe, Leithinger, Jank, Strobl, Glotz, Pivker, S. Gruber, A. Gruber, Wolf, Sittsam (Stoisev, Schmidt, Rass, Zofl, Degen, Schwarz, Đaferović)

Drugi susret dana donio je tri pogotka više, ali i više neizvjesnosti, a s nova su tri boda mladi Zagrebaši preuzeli vodstvo uoči posljednja dva dvoboja. Odličan ulazak u utakmicu "bijeli" su pogotkom okrunili u šestoj minuti nakon lijepe i brze akcije Luke i Matije Čakaruna, Denisa Barača i strijelca Alvira. Isti je igrač poentirao i u 28. minuti te svojim četvrtim pogotkom učvrstio prvo mjesto na ukupnoj ljestvici strijelaca.

Pjesnici su i u nastavak susreta krenuli bolje od svojih vršnjaka te su brojnim prilikama iz prvog dijela pridodali nekoliko novih. Osim dvostrukog strijelca Alvira u redovima Zagreba isticao se veznjak Luka Čakarun. Kapetan Sturma Sittsam u 60. je minuti s bijele točke smanjio prednost, a pad ritma u igri domaće momčadi nakon brojnih izmjena iskoristio je i Strobl samo dvije minute kasnije.

Nakon tog pogotka oba su sastava krenula po pobjedu, a ona je na samom kraju ipak zasluženo pripala mladim Zagrebašima. Strijelac pobjedničkog pogotka u 70. minuti bio je Ivan Krivić.

Posljednjeg dana turnira s početkom u 12 sati susrest će se momčadi Sturma i Vasasa, dok će "bijeli" u 13.30 odmjeriti snage sa Sigmom.

Tablica turnira:
1. Zagreb 6 bodova
2. Sturm 3 boda
3. Vasas 3 boda
4. Sigma 0 bodova

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!