Nogomet

Zagrebovi kadeti sigurno do prvog mjesta

Mihaela Bradovski, Borna Rupnik • petak, 02.04.2010.
Zagrebovi kadeti sigurno do prvog mjesta
Foto: Mihaela Bradovski

Igrači NK Zagreb osvojili su ovogodišnje izdanje međunarodnog kadetskog turnira koji se tijekom protekla tri dana igrao na terenima u Veslačkoj ulici...

SK STURM GRAZ - VASAS SC 0:1

Strijelac: 0:1 Seznasi (52)

Žuti kartoni: /

Sturm: Stoisev, Ehrenhofe, Leithinger, Jank, Strobl, Džaferović, Pivker, S. Gruber, A. Gruber, Zofl, Sittsam, Schmollegge, Schmidt, Rass, Wolf, Degen, Schwarz, Glotz.

Vasas: Bocs, Rudner, Turi, Szemeredi, Jako, Szedlar, Urban, Horvath, Madarasz, Szenasi, Adam, Muszela, Tihanyi, Ralz, Nagyhazi, Thoma, Cseke, Kiss.

Mađarski Vasas minimalnom je pobjedom nad Sturmom pokazao da je druga najbolja momčad turnira, što je nakon prošlogodišnje nule u rubrici pobjeda osjetan napredak. Prvo je poluvrijeme njihove utakmice protiv austrijskog Sturma proteklo u ravnopravnoj igri, a u nastavku je Vasas bio bolji i konkretniji.

Slavlje im je osigurao Zoltan Szenasi iz polukontre u 52. minuti utakmice, nakon izgubljene lopte Sturmovih mladića. Tako su Mađari uspjeli u svojoj namjeri da se domognu drugog mjesta na zagrebačkom turniru.

Zagrebovi su kadeti, nakon drugog mjesta prošle godine, osvajanje trofeja potvrdili sigurnom pobjedom nad češkom Sigmom iz Olomouca te tako ostvarili maksimalan učinak u tri utakmice. U junaka susreta prometnuo se Ivan Krivić, koji je u samo 15 minuta postigao hat-trick. Mrežu gostiju načeo je u 16. minuti, a posao dovršio u 31. minuti utakmice.

NK ZAGREB - SK SIGMA OLOMOUC 3:0

Strijelci: 1:0 Krivić (16), 2:0 Krivić (26), 3:0 Krivić (31)

Žuti kartoni: /

Zagreb: Krhen, Marin, Marijanović, L. Čakarun, Kolinger, Kovačić, Barač, Šipuš, M. Čakarun, Gomelt, Alvir, Tomić, Katanić, Filipović, Krivić, Šestok, Boršić, Capan.

Sigma: Arbeit, Modis, Vrana, Mybl, Richter, Vasiljev, Langer, Kratky, Pekar, Dawid, Ugtrisal, Urbašek, Nemeček, Studeny, Bača, Dvorsky, Kabourek, Kučera.

Tako je Krivić s ukupno četiri pogotka podijelio naslov najboljeg strijelca turnira sa suigračem Domagojem Alvirom, koji je proglašen najboljim igračem turnira. Naslov najboljeg vratara također je ostao u Zagrebu, u rukama Stjepana Krunoslava Krhena, koji je u tri utakmice primio samo jedan gol, i to iz jedanaesterca.

Uz spomenute pojedince, koji su privukli ponajviše pažnje svojom igrom, iskazali su se i Luka Čakarun pregledom igre, trkom i stvaranjem prilika te Denis Kolinger čvrstim obrambenim nastupom. Potencijal su pokazali i Matija Čakarun te Domagoj Šipuš.

Sve su momčadi na trodnevnom natjecanju pokazale osjećaj za fair-play, skupivši samo četiri žuta kartona u šest utakmica.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!