Tenis

Kronologija Čilić/Dodig - Tipsarević/Zimonjić

Ivor Krapac • subota, 10.07.2010.
Kronologija Čilić/Dodig - Tipsarević/Zimonjić
Foto: Duje Bonačić

Drugog dana ogleda Hrvatske i Srbije u četvrtfinalu Svjetske skupine Davis Cupa na redu je meč parova. Za Hrvatsku će igrati Marin Čilić i Ivan Dodig, za Srbiju Janko Tipsarević i Nenad Zimonjić, a meč možete pratiti u tekstualnom prijenosu na Sportnet.hr...

Čilić/Dodig - Tipsarević/Zimonjić 0-3 (3:6, 2:6, 4:6) Pobjeda Janka Tipsarevića i Nenada Zimonjića. Srbija će u nedjelju ući s ukupnim vodstvom od 2-1 u četvrtfinalu protiv Hrvatske, za prolazak u polufinale nedostaje im još jedan bod, a odluka o polufinalistu past će posljednjeg dana.

Čilić/Dodig - Tipsarević/Zimonjić 0-2 (3:6, 2:6, 4:5*) Čilićev servis za ostanak u meču prošao je uspješno za domaći dvojac, Nenad Zimonjić sada će servirati za pobjedu gostujućeg para.

Čilić/Dodig - Tipsarević/Zimonjić 0-2 (3:6, 2:6, *3:5) Servis Janka Tipsarevića prošao je bez izgubljenog poena gostujućeg para, Srbija je mali korak do drugog boda i vodstva od 2-1 prije posljednjeg dana.

Čilić/Dodig - Tipsarević/Zimonjić 0-2 (3:6, 2:6, 3:4*) Dodig je držao servis prvi put nakon četvrtog gema prvog seta, što mu je bio prvi servis-gem u meču. Srbi su bili na 0:30 i break-lopti kod 30:40, Ivan ju je spasio asom, a zabio je as i na gem-lopti.

Čilić/Dodig - Tipsarević/Zimonjić 0-2 (3:6, 2:6, *2:4) Gostujući par konsolidirao je break nakon 15:40 na Zimonjićevom servisu. Ovo je možda bila i posljednja šansa za ostanak "na površini" u meču...

Čilić/Dodig - Tipsarević/Zimonjić 0-2 (3:6, 2:6, 2:3*) Break! Sada je pao i Čilićev servis, prvi put u ovom meču. Srbi su s tri uzastopna gema i dva breaka u nizu nakon minusa od 2:0 došli do velike prednosti u trećoj dionici.

Čilić/Dodig - Tipsarević/Zimonjić 0-2 (3:6, 2:6, *2:2) Prvi Tipsarevićev servis-gem u trećem setu donio je poravnanje gostiju na 2:2, držali su na 40:30.

Čilić/Dodig - Tipsarević/Zimonjić 0-2 (3:6, 2:6, 2:1*) Break! Gosti su odmah vratili izgubljeno, ponovno na Dodigovom servisu. Bilo je slično kao i kod breaka potkraj drugog seta, Marin i Ivan izvukli su dvije nevezane break-lopte, ali treću ne - Čilić nije najbolje procijenio ne baš najčišće zahvaćeni Tipsarevićev retern, loptica ga je preletjela i ušla u teren.

Čilić/Dodig - Tipsarević/Zimonjić 0-2 (3:6, 2:6, *2:0) Break! Hrvatska je dobro krenula u trećem setu - break se dogodio i uz pomoć gostujućeg para, prvo Tipsarevićevim promašajem smešom nakon Dodigovog atraktivnog udarca kroz noge, zatim Zimonjićevom dvostrukom pogreškom kod 30:30, dok je na break-lopti Marin dobro probio Zimonjića na mreži.

Čilić/Dodig - Tipsarević/Zimonjić 0-2 (3:6, 2:6, 1:0*) Čilić je prvi servirao za Hrvatsku i u trećem setu, prošlo je bez prijetnje Tipsarevića i Zimonjića.

Ne bude li čudesnog preokreta, u nedjelju će Hrvatska trebati pobjede u oba singla, prvo Čilićevu nad Novakom Đokovićem, a bude li je, onda i Ljubičićevu protiv gostujućeg broja dva, vjerojatno Viktora Troickog, ne odluče li se u taboru Srbije eventualno za Tipsarevića.

Čilić/Dodig - Tipsarević/Zimonjić 0-2 (3:6, 2:6, *0:0) Set! Janko Tipsarević držao je servis kod 6:3 i 5:2, Srbi su set daleko od vodstva od 2-1 u četvrtfinalu u Splitu.

Čilić/Dodig - Tipsarević/Zimonjić 0-1 (3:6, 2:5*) Break! Gosti su korak do osvajanja drugog seta, ponovno su breaknuli servis Ivana Dodiga. Bio je to gem u kojem je hrvatski par imao 30:0, nakon toga Dodig je ubacio dvije dvostruke pogreške, pa s dva asa spasio dvije break-lopte, da bi treća, koju su gosti izborili Zimonjićevim reternom i Čilićevim promašajem na mreži, donijela kraj ovog gema.

Čilić/Dodig - Tipsarević/Zimonjić 0-1 (3:6, *2:4) Čilić i Dodig došli su od 40:15 do 40:40 na Zimonjićevom servisu, ali svjetski broj jedan u paru i ovog puta drži i još malo približava goste vodstvu od 2-0 u setovima.

Čilić/Dodig - Tipsarević/Zimonjić 0-1 (3:6, 2:3*) Nakon nekoliko lošijih, sada smo vidjeli i dobar gem hrvatskog para, na Čilićevom servisu zadržan je priključak u drugom setu.

Čilić/Dodig - Tipsarević/Zimonjić 0-1 (3:6, *1:3) Tipsarevićev servis bez gubitka poena, Srbi su potvrdili break.

Čilić/Dodig - Tipsarević/Zimonjić 0-1 (3:6, 1:2*) Break! Ponovno je pao servis Ivana Dodiga, još jednom bez izgubljenog poena. Za razliku od hrvatskog para gem ranije, gostujući dvojac sada je reternirao jako dobro, stekli su veliku prednost i u drugom setu.

Čilić/Dodig - Tipsarević/Zimonjić 0-1 (3:6, *1:1) Hrvatski par bio je na 15:40 na Zimonjićevom servisu, no nakon toga, prvo Čilić, a zatim i Dodig nisu dobro reagirali na reternu. Gostujući dvojac prošao je svoj najteži servis-gem dosad.

Čilić/Dodig - Tipsarević/Zimonjić 0-1 (3:6, 1:0*) U Čilićevom servis-gemu na početku drugog seta bilo je 15:30, Marin je kod 15:15 promašio čisti smeš, no nakon toga prošlo je bez nove break-lopte gostujućeg para.

Čilić/Dodig - Tipsarević/Zimonjić 0-1 (3:6, *0:0) Set! Nenad Zimonjić držao je s jednim izgubljenim poenom, jedinim koji je izgubio na svom servisu u prvom setu.

Čilić/Dodig - Tipsarević/Zimonjić 3:5* Break! Gosti su izgledali bolje u dosadašnjem dijelu seta, a u osmom gemu, na Dodigovom servisu, to su i kapitalizirali. Breaknuli su bez izgubljenog poena, prvo igrajući na Čilića na mreži, a na break-lopti na Dodiga koji također nije reagirao dobro.

Čilić/Dodig - Tipsarević/Zimonjić *3:4 Tipsarević drži s jednim izgubljenim poenom, gosti su i dalje uvjerljiviji u svojim servis-gemovima.

Čilić/Dodig - Tipsarević/Zimonjić 3:3* Tipsarević i Zimonjić bili su na 30:30 na Čilićevom servisu, ali nakon toga nisu dobili pravu šansu, Marin je odservirao dobro.

Čilić/Dodig - Tipsarević/Zimonjić *2:3 I drugi Zimonjićev servis prošao je bez gubitka poena gostujućeg para.

Čilić/Dodig - Tipsarević/Zimonjić 2:2* Prvi zahtjevniji servis-gem - Dodig se mučio u prva tri poena, bilo je 15:30, no nakon toga proradio je prvi servis i prošlo je bez break-lopte.

Čilić/Dodig - Tipsarević/Zimonjić *1:2 Oba gostujuća igrača držala su servis do prve stanke na izmjeni strana, slijedi prvi servis-gem Ivana Dodiga.

Čilić/Dodig - Tipsarević/Zimonjić 1:1* I Čilić je bio čvrst na servisu, jedan izgubljeni poen, bez prave prijetnje.

Čilić/Dodig - Tipsarević/Zimonjić *0:1 Gostujući dvojac držao je bez izgubljenog poena, Zimonjić je odservirao jako dobro. Za Hrvatsku će prvi na redu biti Marin Čilić.

Čilić/Dodig - Tipsarević/Zimonjić 0:0* Prvi servis imat će gosti, odradit će ga Nenad Zimonjić.

Međugorskim sugrađanima Čiliću i Dodigu ovo će biti prvi zajednički nastup u Davis Cupu, dok su Tipsarević i Zimonjić dosad igrali dva puta i imaju omjer 1-1. Protiv Uzbekistanaca Dustova i Istomina su lani dobili, protiv Boba Bryana i Johna Isnera u ogledu sa SAD-om u ovogodišnjem prvom kolu izgubili.

Početak je u 15 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!