Tenis

Čilić: "Dao sam sve od sebe"

Ivor Krapac • nedjelja, 11.07.2010.
Čilić: "Dao sam sve od sebe"
Foto: Bruno Karadža

Iako je pao bez jačeg otpora, Marin Čilić nije pronašao glavni razlog za poraz od Novaka Đokovića u vlastitoj igri. Hrvatski broj jedan gurnuo je u prvi plan ono što je pokazao njegov suparnik...

Razočaran je, naravno, bio, ali Marin Čilić nije razapinjao samog sege nedugo nakon što ga je Novak Đoković pobijedio sa 6:3, 6:3, 6:2 i time osigurao Srbiji nedostižnih 3-1 u četvrtfinalu Svjetske skupine Davis Cupa. Nije to bio njegov dan, o čemu dovoljno govori 59 neforsiranih pogrešaka od 100 poena koliko je osvojio Novak Đoković, no Marin je uglavnom pričao o svojem suparniku.

"S obzirom kako je on krenuo, bilo je jako nezgodno. Pokušao sam stvoriti pritisak, jako se dobro branio, iz defanzive je neutralizirao igru, nisam imao dovoljno lakih poena", osvrnuo se Čilić na poraz: "Istina je da sam dosta forsirao, ali treba reći da me on tjerao da riskiram više jer je iz igre bio skoro nepogrešiv".

"Gledajući iz moje perspektive, igrao sam svoj najbolji tenis kada bih odigrao nekoliko mečeva u nizu, pobjedama protiv slabijih igrača dolazio sam do samopouzdanja u takvim trenucima."

"Danas sam igrao na trenutke dobro, ali on mi nije davao ništa čime bih dobio polet i nastavio tu svoju dobru igru."

Prvi servis ponovno nije bio pravi, s njime Marin nije napravio dovoljno: "Naravno da je servis bio dosta ključna stvar u susretu, s više slobodnih poena bih dolazio do lagodnije igre. Ispalo je da sam u svakom servis-gemu morao zaraditi poen od početka do kraja, on je reternirao vrhunski, nije mi davao besplatne poene. Čak mi djeluje da sam imao više šansi na njegovom servisu nego na svom".

Pritisak, tvrdi Marin, nije smetao. "Bio sam jako motiviran, možda me to i sputavalo, bio sam prilično nervozan što se tiče toga da nisam samom sebi dozvoljavao pogrešku. Nije bilo zbog pritiska, stvar je bila u motivu da kod kuće odigram najbolje moguće. Dao sam sve od sebe, što se toga tiče, nemam si što zamjeriti", kazao je, odajući i priznanje publici: "Bila je najbolja pred kojom sam dosad igrao".

U nastavku sezone, prvi hrvatski reket će se nakon kraćeg odmora posvetiti sjevernoameričkoj turneji od koje puno očekuje, a u pogledu unaprijed prema budućnosti hrvatske Davis Cup reprezentacije, jasno mu je da čeka težak posao. Hrvatska će ispasti iz kruga nositelja, a nakon serije domaćinstava koja je iza nas, sada bi se mogao dogoditi niz gostovanja.

"Događa se smjena generacija, stigao sam u razdoblju kada su Ljubo i nažalost Mario bili van reprezentacije, dobio sam iskustvo koje mi puno znači. Činjenica što su tu Dodig i Veić može pomoći, ali opet, imat ćemo puno gostovanja pred nama, bit će teško ponavljati rezultate koje smo imali u prošloj i ovoj godini", zaključio je prvi hrvatski reket.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • danchy12.07.2010. u 14:45
    ma šta si dao sve od sebe?? mrš, osramotio si se, sram te bilo da si nesposoban svoj servis zadržat, kao da gledam ženske kako igraju pa svaki servis gem spašavaju break lopte, sram te bilo. kakav si ti top 15 igrač???? berdych je pokazao kako se protiv đokovića igra...
    danchy
  • Obrisan korisnik11.07.2010. u 17:31
    hehehhee.....a ja mislio da sam ja predvidio..pad u Splitu....:)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.07.2010. u 16:49
    kao sto sam i rekao nakon petka 1:1 nakon subote 2:1 za srbe i onda djokovic pregazi cilica cilic jos mora jesti kruha i mlijeka da bi bio medju prva 5
    Obrisan korisnik