Tenis

"Jedan od najboljih mečeva u životu"

Ivor Krapac • nedjelja, 11.07.2010.
"Jedan od najboljih mečeva u životu"
Foto: Bruno Karadža

Kako se moglo i očekivati nakon što je uveo reprezentaciju Srbije u polufinale Davis Cupa, Novak Đoković je s puno emocija proslavio pobjedu nad Marinom Čilićem u prvom nedjeljnom meču u Splitu. Bio je oduševljen odmah nakon što je meč završio, a nije se previše promijenilo ni kada je govorio o ovom meču i pobjedi u četvrtfinalu...

Iako je završilo sa 6:3, 6:3 i 6:2, Novak Đoković istaknuo je da ogled s Marinom Čilićem nije bio lak posao.

"Možda rezultat izgleda prilično lako, ali tako nije bilo na terenu, nisam imao takav osjećaj. Morao sam zaslužiti svaki gem, svaki poen, iako je istina da je Marin radio dosta neforsiranih pogrešaka, pogotovo u prvom setu, time mi je olakšao posao, ali nije bilo lako održati koncentraciju do posljednjeg poena. Pri kraju se osjetilo da smo obojica energetski pali".

"Ovo je jedan od najboljih mečeva koje sam odigrao u životu. Rijetko koji turnir mogu usporediti s Davis Cupom, ovdje su emocije posebno jake", dodao je drugi tenisač svijeta, ističući da je ovo bila velika gostujuća pobjeda za njegovu reprezentaciju.

"Polufinale je još jedan korak više, sretni smo, pišemo povijest. Još nismo ni svjesni ovog uspjeha, pobijediti Hrvatsku u ovakvoj atmosferi uopće nije lak zadatak, ali u tome smo uspjeli. Sljedeći korak nam je Češka kod kuće, imamo prednost domaćeg terena, što nam puno znači".

"Definitivno je tako. Nadam se da ćemo mi krenuti putem na kojem je Hrvatska bila 2005., ali još nas čeka puno posla - nije samo ovo natjecanje bitno za nas, tu su i drugi veliki, Grand Slam turniri, nadam se da ćemo ostati zdravi za ono što nas čeka".

Je li u Splitu očekivao teži posao, mečeve s više uzbuđenja? "Realno je bilo poslije prvog dana očekivati neriješen rezultat, a što se mene tiče, odigrao sam čvrsto i na jako visokom nivou oba meča. Od mene se na neki način i najviše očekivalo, tako da je ova pobjeda skinula velik teret s mojih leđa".

"Na parove mnogi ne gledaju kao na najvažniji meč, ali tvrdim da to ne stoji. Imamo Zimonjića koji nam puno znači, može se prilagoditi bilo kojem igraču u našoj momčadi, a kada uđeš u zadnji dan s 2-1, puno je lakše", dodao je Đoković, osvrnuvši se i na Čilićev nastup u nedjelju.

"Siguran sam da je Marin itekako osjećao pritisak, nije mu bilo lako jer je kao lider reprezentacije morao nositi stvar, nije se s time susretao ranije. On je odličan tenisač, ali za neke je stvari potrebno vrijeme i iskustvo".

Korektan do kraja, kao što je i inače slučaj, Đoković na kraju vikenda nije gurao u prvi plan ništa negativno, pa ni napad grupice idiota na njegovog oca u dvorani, hvalio je hrvatsku obalu i hranu, a o navijanju je kazao da je bilo onakvo kakvo je i očekivao: "Tijekom sva tri dana bila je jako teška atmosfera za nas, ali vrlo ohrabrujuća za hrvatske igrače".

"Nitko od nas nije ranije igrao u Splitu, ali su nam nagoviještavali kako bi moglo biti", zaključio je drugi tenisač svijeta: "Upravo publika mogla je biti važna u trećem setu danas, podignuli su Marina energetski, a ja sam osjećao puno nervoze, ali sam uspio ostati sabran i pobijediti".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • rios12.07.2010. u 10:53
    Potpuno zasluženo, Đoković je poazao da je za klasu bolji od Čilića...
    rios
  • Obrisan korisnik11.07.2010. u 20:21
    Publika je samo pokazala nekulturu, ometati igrača koji servira, to nema veze s navijanjem.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.07.2010. u 17:32
    Upitno...no u Splitu su zasluzeno dobili....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.07.2010. u 17:00
    Srbija osvaja Davis Cup nemaju vise konkurencije
    Obrisan korisnik