Vodeni sportovi

Rudić riskira, da li i profitira?

Maja Giljanović • srijeda, 25.08.2010.
Rudić riskira, da li i profitira?
Foto: Sandro Donda

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ratko Rudić je objavio popis igrača za nastup na Europskom prvenstvu u Zagrebu od 29. kolovoza do 11. rujna, najzvučniji prekobrojni je Pavo Marković, a zbog odluke LEN-e da u posljednji čas broj igrača ograniči na njih 13, najtrofejniji trener svijeta se odlučio na Savi zaigrati sa samo jednim vratarom. Osnažio je obranu, a povjerenje na golu dao isključivo Josipu Paviću.

Nakon završnih priprema u Dubrovniku i pobjede od 9:6 u prijateljskoj utakmici protiv Rusije u svečarskom ambijentu Korčule u čast proslave 80. obljetnice osnutka Korčulanskog plivačkog kluba izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ratko Rudić je objavio popis od 13 igrača za nastup na Europskom prvenstvu u Zagrebu.

Od 17 igrača koliko je kandidiralo za EP na obnovljenom kompleksu Mladosti na Savi neće zaigrati dvojica golmana Ivo Brzica (Mladost) i Mirko Nižić (Jug), centar Josip Krapić (Primorje) i vanjski Pavo Marković (Jug).

Vezane vijesti

25-godišnji Dubrovčanin je najzvučnija žrtva nebulozne odluke LEN-e da broj igrača ograniči na samo 13, a koju su obrazložili činjenicom da Svjetsko prvenstvo sljedeće godine u Šangaju pod ingerencijom FINA-e također dopušta 13 igrača. Marković nakon Svjetskog prvenstva u Rimu prošlog ljeta propušta još jedno veliko natjecanje, a Rudić je nepozivanje junaka finala Svjetskog prvenstva u Melbourneu 2007. koji je protiv Mađarske postigao oba pogotka u produžecima i Hrvatskoj osigurao naslov svjetskog prvaka kratko objasnio: "Zbog ozljede ramena još nije u optimalnoj pucačkoj formi".

HRVATSKA NA EP-u

1.Josip PAVIĆ, golman, Mladost
2.Damir BURIĆ, bek, Pro Recco
3.Miho BOŠKOVIĆ, vanjski, Vasas
4.Nikša DOBUD, centar, Jug
5.Maro JOKOVIĆ, vanjski, Jug
6.Petar MUSLIM, vanjski, Mladost
7.Frano KARAČ, vanjski, Mladost
8.Andro BUŠLJE, bek, Jug
9.Sandro SUKNO, vanjski, Jug
10.Samir BARAĆ, vanjski, Primorje
11.Igor HINIĆ, centar, Mladost
12.Paulo OBRADOVIĆ, vanjski, Jug
13.Ivan BULJUBAŠIĆ, bek, Mladost

Izbornik je zaključio: "Šteta što je broj limitiran na 13 igrača, da nije Marković bi bio unutra, bio bi zasigurno od pomoći, ali s obzirom na profil suparnika u skupini" (Crna Gora, Italija, Španjolska, Rumunjska, Turska, nap. a.) "trebamo veći broj igrača orijentiranih na obrambene zadatke".

A da pokrpa rupe braničke linije teret je isključivo na Josipu Paviću, Rudić je, naime, povukao riskantan potez i odrekao se drugog golmana: "I u Malagi smo prije dvije godine igrali sa samo jednim vratarom i nije bilo panike, ojačali smo obranu, a šanse da se Pavić ozlijedi su minimalne", rekao je izbornik.

13 odabranih predstavlja pet klubova, internacionalci su Damir Pavić u Pro Reccu i Miho Bošković od ljeta u Vasasu, boje Primorja brani kapetan Samir Barać, a po pet reprezentativaca daju prvak Jug i viceprvak Mladost. Jugaši su Nikša Dobud, Maro Joković, Andro Bušlje, Sandro Sukno i Paulo Obradović, a Žapci Pavić, Petar Muslim, Frano Karač, Igor Hinić i Ivan Buljubašić.

Reprezentacija je u Dubrovniku odradila još dva treninga jučer i jedan jutros, poslijepodne su otisnula put Zagreba, a prvi trening na Savi će odraditi u četvrtak ujutro.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.08.2010. u 08:36
    Ne može se uspoređivati potreba za odmorom igrača od 20 i koju godinu i Hinića ili Baraća. I možda je i Jug imaop više utakmica od Mladosti, ali Hinić igra centra gdje je potrošnja ogromna, pogotovo kada nema adekvatnu zamjenu. Slično je i s Dobudom u Jugu, ali on je ipak više od 10 godina mlađi... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.08.2010. u 00:54
    Mislim da svak ovdje ueli sve najbolje našima. a tako i ja.. sretno im gore... valjda Rudić zna sto je napravio... iako ja imam misljenje da su 3 beka potrebna. a obradović će sa svojim razornim šutem igrati napad napokon, sto u Jugu nije mogao zbog nedosatatka bekova. SRETNO MOMCI, i volio bi da... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.08.2010. u 16:10
    Benedek,Molnar,Kasas,Istvan Gergely,pa i golman Szecsi ali on se ipak ovo ljeto vratio u rep.Dok je Gergely Kiss uzeo slobodno ljeto!!A mladi igrača,ekstra klase baš i nemaju osim braće Varga koji su novi članovi našeg Primorja!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.08.2010. u 16:07
    Nisam ja rekao da je Joković loš igrač,bolju lijevicu od njega nemamo,možda i imamo u mladom Živkoviću.Ali Joković je za klasu slabij od Kissa,Filipovića pa i od Madarasa.I da nemojte se čuditi kada ugari završe na 5 ili 6 mjestu na ovom EP!!Ovo ljeto su i bez Gergely Kissa,nakon Pekinga otišli su... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.08.2010. u 14:39
    a marković je i bez desne ruke bolji i korisniji od buljubašića, a ovakav eventualno zaliječen (kako je rudiću trebalo 2 mjeseca da to shvati)boljije i od karača i barača
    Obrisan korisnik