Vodeni sportovi

Odlučio i Damjanić

Maja Giljanović • četvrtak, 26.08.2010.
Odlučio i Damjanić
Foto: Sandro Donda

Izbornik hrvatske ženske vaterpolske reprezentacije Milorad Damjanić objavio je popis 13 igračica koje će od 31. kolovoza do 10. rujna zaigrati na Europskom prvenstvu u Zagrebu.

Izbornik hrvatske ženske vaterpolske reprezentacije Milorad Damjanić je pet dana prije početka Europskog prvenstva u Zagrebu objavio popis igračica koje će prvi put u povijesti zaigrati na velikoj sceni europskih prvenstava.

Nakon jednoipolmjesečnih priprema odrađenih u Zagrebu, Varaždinu, Šibeniku i Rijeci, tijekom kojih su mnoge prvi put u životu provodile i pet sati na treningu, Damjanić se odlučio na Natašu Anđelić, Aidu Šehić, Emmi Miljković, Anu Gavran, Maju Kalauz, Miju Šimunić, Luciju Drobac, Josipu Šuprahu, Andreu Artukovich, Blaženku Staničić, Majdu Zekan, Karmelu Tvrdić i Ana Mariju Reić-Kranjac.

Okosnicu reprezentacije čine Žabice, prvenstvo Hrvatske u kapici Mladosti su osvojile Anđelić, Šehić, Gavran, Šimunić, Drobac, Artukovich, Staničić i Reić-Kranjac, a po dvije igračice daju Primorje i Bura, Kalauz i Zekan su iz riječkog, a Šupraha i Tvrdić iz splitskog kluba.

Šest prekobrojnih su Irena Barišić (Bura), Eva Ravnić (Mladost), Lucija Topić (Mladost), Katarina Majlat (Primorje), Andrea Premuš (Primorje) i Dina Lordan (Viktoria).

Kapetanica reprezentacije Aida Šehić je naglasila: "Pritiska nema, ženski vaterpolo je u Hrvatskoj tek u začetku. Sretne smo što nam se uopće pružila prilika ogledati se s reprezentacijama koje smo dosad mogle samo gledati na malim ekranima".

Izbornik Damjanić se nadovezao: "Naša realnost su B prvenstva. U Zagrebu su sve reprezentacije kvalitetom ispred nas, objektivno smo između 10. i 12. mjesta u Europi stoga bi sve iznad posljednjeg mjesta za nas predstavljao uspjeh".

Hrvatska prvu utakmicu u Skupini A igra 31. kolovoza protiv reprezentacije Rusije, u drugom kolu protivnice su Talijanke, a u trećem Grkinje. U Skupini B su Španjolska, Nizozemska, Mađarska i Njemačka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!