Vodeni sportovi

Rudić: "Bitno je da sve funkcionira"

Ana Legradi • srijeda, 01.09.2010.
Rudić: "Bitno je da sve funkcionira"
Foto: FaH

Nakon što su se lagano slegle emocije, izbornik naše reprezentacije je zadovoljno kimao glavom. Ne dajući do znanja kako je pobjeda bila zaista očekivana, smatra da momčad u početku nije igrala po planu.

"Mislim da smo napravili nekoliko pogrešaka, nije sve odmah išlo po planu. Rumunjska ima kvalitetnog centra i cilj je svakako bio zatvoriti komunikaciju ekipe sa centrom. U tom trenutku smo primili nekoliko golova i dozvolili protivniku da napravi početnu razliku", zborio je nakon utakmice izbornik Rudić.

Rumunjska je bila nesumnjivo najgori mogući protivnik. Cilj im je bio plasirati se na Svjetsko prvenstvo i svojim su rezultatima to i ostvarili, a protiv Hrvatske mogli su igrati kako su htjeli, ležerno.

"Za utakmicu s Rumunjskom smo se posebno pripremali. Cijela momčad je radila na obrani jednako kao i na napadu. Isto tako su se pripremali i pojedini igrači, rezultat toga je i sjajna igra Andre Bušlje, on se od odličnog obrambenog igrača pretvorio u sjajnog napadača. To sigurno nije postao preko noći, on ima sjajan šut. Bio je u prilici da ide u završnicu i to je jako dobro iskoristio. To nam je dalo mogućnost da preokrenemo utakmicu i na kraju pobijedimo, hvalio je Rudić najboljeg igrača današnje utakmice.

Rudić nije htio posebno izdvajati igrače, one koji su imali veću minutažu od onih sa manje pruženih prilika večeras. "Da stalno igraju svi naši igrači ne bismo izgubili od Crne Gore, sve bi išlo kako med i mlijeko, ali ne može to tako. Većina igrača igra kvalitetno i ne bih nikoga posebno izdvajao. Polako će se otvoriti i ostali igrači, to je samo pitanje vremena. Pred nama su još dvije utakmice i to nam je sada bitnije."

"U jednoj utakmici igra jedna grupa igrača u drugoj druga, najvažnije je da ekipa kompletno funkcionira. Mi uvijek imamo mogućnost za napadačke ili obrambene akcije. Naša momčad može biti opasna sa svih strana", dodao je izbornik.

Nakon utakmice sa Rumunjskom, Rudić se posvećuje pripremama za petak i očekuje podršku navijača. Večeras ga nije omela ni buka s atletskog mitinga koji se održavao u vrijeme utakmice, samo 600 metara od bazena. U dobrom raspoloženju momčadi i zadovoljnog izbornika, očekujemo petak i Španjolsku bez predrasuda.

"Želimo i možemo pobijediti", zaključak je svih igrača.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!