Vodeni sportovi

Bušlje: "Danas je bio moj dan"

Ana Legradi • srijeda, 01.09.2010.
Bušlje: "Danas je bio moj dan"
Foto: FaH

Konačno sunčan dan na bazenu Mladosti, nakon dva dana hladnoće, a hrvatski su vaterpolisti pokazali da ne valja sumnjati u momčad koja igra na domaćem terenu. Zapanjujuće je briljirao Andro Bušlje, postigao je šest golova od ukupno 13.

Nakon utakmice naši su reprezentativci bili odlično raspoloženi. Osiguran je bolji položaj u skupini, a uobičajeni branič momčadi pogodio je sve što se pogoditi može. "Mislim da čak ni u juniorskim danima nisam postigao ovoliko golova u jednoj utakmici, jako sam zadovoljan. Danas je eto bio moj dan. Međutim još treba proći preostale momčadi u skupini. U petak nas očekuje momčad Španjolske, za prolaz dalje", rekao je Bušlje.

"Nismo previše razmišljali o poretku momčadi u skupini, bili smo usmjereni na igru. Krenulo nam je slabije, ali uspjeli smo naći tempo. Sada ne treba gubiti vrijeme, pripremamo se za sljedeće utakmice. Znam da ćemo dalje biti sve bolji i bolji. Mislim da smo danas to pokazali i da ćemo proći dalje."

U početku je Crna Gora bila jedini favorit u skupini A, ali Italija je preuzela mjesto lidera već tijesnom pobjedom protiv Crne Gore 11:10. Kapetan Nikša Dobud objektivno ocjenjuje susret sa Rumunjskom: "Nismo igrali dobro na početku, nedostajala nam je mentalna svježina nakon lake pobijede nad Turskom. Sada nas očekuje jak protivnik, Španjolska, na našem putu u polufinale."

Miho Bošković smatra da prevladava timski duh i pripreme za Španjolsku su od danas u punom jeku. Iako su uoči ogleda s Rumunjskom mnogi nagađali kako se radi o ključnoj utakmici u skupini za prolaz dalje, momčad se time nije previše opterećivala.

Sudeći po utakmici drugog kola, u kojoj je Rumunjska pobijedila Španjolsku sa 11:10, u petak nas očekuje sjajan vaterpolo. Opasna je i sama konstatacija prema kojoj naša momčad s velikim poštovanjem pristupa predstojećem ogledu. Španjolska je stari rival koji je našoj reprezentaciji davne 1996. godine u Ateni odnio zlato.

Međutim, Španjolska se od davne 1991. nije okitila Europskom medaljom. Ove godine su u Svjetskom kupu osvojili brončanu medalju, kao i davne 2006. godine. Do sada su izgubili od Italije i Rumunjske i to samo s jednim pogotkom razlike, pa možda u petak očekuju svoj pravi povratak u formu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.09.2010. u 13:51
    Kapetan Nikša Dobud?????????????
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.09.2010. u 00:53
    Cesce pucaj pa ce ih biti jos. Idemo!
    Obrisan korisnik