Vodeni sportovi

Sukno: "Želim obranu na prvom mjestu"

Ana Legradi • subota, 04.09.2010.
Sukno: "Želim obranu na prvom mjestu"
Foto: FaH

Trebale su tri uzastopne pobjede nakon neslavnog poraza od Crne Gore kako bi se pojavio smiješak na licu Ratka Rudića. Cijela momčad je ozarena jer se u petak navečer na Mladosti okupio velik broj navijača. Tribine su bile premale. Organizacija je bila na veoma visokoj razini, ali bilo je i navijača koji su s plaćenom ulaznicom morali napustiti tribine uz bazen. Mjesta za njih nije bilo.

Započeo je vikend u kojem nas očekuju utakmice na svim poljima. Zagreb će u sljedeća dva dana biti poprište najboljeg vaterpola, nogometa i naravno hokeja. Naši vaterpolisti poručuju: "Dođite na Mladost i budite uz nas". Na momčadi je veliki pritisak medija, ali i domaće publike. Igrači su jako motivirani. Na krilima visoke motivacije, ponekad je teško postići visok rezultat. To svi znamo.

U petak navečer je iz Zagreba odaslana najljepša slika vjernih i pristojnih navijača, odličnog vaterpola i atmosfere kakvu svaki sportaš može samo poželjeti. Ivan Buljubašić je zadovoljan utakmicom. "Postoji napredak u obrani, danas je to malo došlo do izražaja. Međutim, bitno nam je bilo pobijediti. Ušli smo u utakmicu sa željom za pobjedom. Nije bilo bitno sa koliko razlike. Uspjeli smo popraviti napad, a u utakmici sa Italijom ćemo biti još bolji".

Sandro Sukno na novu pobjedu gleda kao korak dalje od poraza koji im je priuštila Crna Gora. "Španjolci su se borili svom snagom iako njima pobjeda nije ništa značila. Vidjelo se kako je ovo bila teška utakmica s malo golova. Dobro smo se držali u obrani. Volio bih da u daljnjem turniru obrana bude na prvom mjestu".

Koliko je obrana bila klimava do današnje utakmice, toliko je danas prešla u prvi plan. Međutim treba baciti oko na statistiku. Josip Pavić je obranio šest od 12 udaraca. S druge strane je španjolski golman, Daniel Lopez, imao puno više posla. Od ukupno 17 udaraca uspio je obraniti njih devet. U svakom slučaju treba pohvaliti naš napad.

Nikša Dobud bio je zadovoljan obranama Pavića. "Ovo je pobjeda koju smo iščekivali. Volio bih da se obrana malo više istakne". Junak iz utakmice protiv Rumunjske, Andro Bušlje, danas je pokazao kako ipak više voli udarac pod vodom, na protivničkog igrača.

Iz utakmice u utakmicu, svaki od pojedinih igrača pokazuje svoje sposobnosti. Statistika svakako ide u prilog tome. Situacija u skupini A je neizvjesna, utakmica protiv Italije nam je jako važna ukoliko želimo izravno u polufinale. Crnu Goru očekuje Rumunjska, naši susjedi bi to mogli odraditi rutinski.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!