Vodeni sportovi

Muslim: "Trebamo podršku"

Ana Legradi • subota, 04.09.2010.
Muslim: "Trebamo podršku"
Foto: FaH

Španjolski igrači su bili oduševljeni atmosferom na Mladosti. Smatraju kako do sada nisu imali prilike igrati pred ovakvom publikom. Poraz ih nije previše obeshrabrio. Izbornik Rafael Aguilar nije mogao napraviti veliki iskorak pred našom momčadi. Prvi dio završio je s jednim golom prednosti, ogled je završio s dva. Bilo je iznimno teško probiti španjolsku obranu.

Ratko Rudić dao je do znanja koliko je zadovoljan ishodom ove utakmice. Veoma važnu utakmicu igrači su započeli sa dozom nervoze. "Igrači nisu odmah pokazali napadačke kvalitete. Razlog tome je nervoza. Svi su igrači veoma motivirani jer igraju pred domaćom publikom. Kako je utakmica tekla, tako smo pokazivali napadačke kvalitete. Španjolci se nisu dali. Moram pohvaliti našu obranu. Bilo je nekoliko grešaka, ali tome je razlog nesporazum. Cjelokupan dojam je odličan".

Ono što ne napravi napad, mora "očistiti" obrana. U pojedinim situacijama je naša obrana bila na osam metara i nije dozvolila veći prodor do gola. "Ako ovako nastavimo s obranom, postoje velike šanse da u nastavku ostvarimo velike rezultate. Naša ekipa ima veliki potencijal", smatra Rudić.

Rudić veoma cijeni momčad Italije, smatra da su veliki favoriti za medalju. Italija od 1995. godine nije osvojila titulu prvaka Europe. Imaju kvalitetnu momčad, a sa pripremama za ovaj turnir su počeli veoma rano. Trenutno samo ekipa Italije ima četiri od četiri pobjede na prvenstvu.

Španjolski igrač Felipe Perrone nije krio smiješak sa lica nakon utakmice, unatoč porazu. "Zahvalio bih na odličnoj organizaciji turnira. Atmosfera na bazenu je bila predivna. Unatoč porazu sretan sam što sam imao prilike zaigrati protiv jedne velike momčadi kao što je reprezentacija Hrvatske".

Perrone je mlad igrač, ali s puno iskustva, rođen je 1986. godine, trenutno igra u talijanskoj ligi za Savonu. "Imao sam priliku igrati protiv mojih uzora, Barača i Hinića. Hrvatska je odigrala jako dobru utakmicu".

U ovoj utakmici pružila se prilika Petru Muslimu, bio je najbolji strijelac s dva pogotka. "Imali smo jako dobar napad, s puno shotouta iz kontri. Obrana nam je omogućila da napad dođe do izražaja. Svakako čestitam igračima na dobroj utakmici. Danas je bio moj dan, ali eto, protiv Rumunjske je bio Bušljin dan. Tako iz utakmice u utakmicu pokazujemo sve svoje kvalitete".

U nedjelju Hrvatsku očekuje momčad Italije. Utakmica počinje u 20:40 sati na bazenu Mladosti. Pobjeda nam je bitna jer ona osigurava izravan prolaz u polufinale. Italija je jaka momčad, ali Muslim poručuje: "Podrška navijača nam puno znači, volio bih da tako ostane do kraja turnira. Neka nas svakako dođu bodriti. Pobjede su pred ovakvom publikom osigurane".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!