Vodeni sportovi

Kronologija: Hrvatska - Italija

Antonija Pavlić • nedjelja, 05.09.2010.
Kronologija: Hrvatska - Italija
Foto: Sandro Donda

U posljednjoj utakmici grupne faze Europskog vaterpolskog prvenstva Hrvatska će u bazenu na Savi "ugostiti" Italiju. Momčad koja dosad prvenstvom plovi bez pogrešnog koraka zasigurno će biti tvrd orah Rudićevim barakudama, ali zahvaljujući Crnogorcima, koji su nešto ranije neočekivano remizirali s Rumunjima (9:9), za direktan prolaz u polufinale dostatna će nam biti bilo kakva pobjeda nad azzurima. Tijek susreta uživo pratite na Sportnetu...

Prva četvrtina

3. minuta: Isključen je Maro Joković, a Talijani takvu prigodu ne propuštaju. Maurizio Felungo lukavo je izveo lob i iznenadio Josipa Pavića, azzurri vode s 1:0. Međutim, brzo smo se vratili u igru. S vanjske je pozicije silovito pogodio Joković, također poslije isključenja. Van je morao izaći Deni Fiorentini.

4. minuta: Sukno Hrvatsku dovodi u vodstvo! Talijanska je sedmica isključena, a Sandro s lijeve strane "probušio" vratara azzurra.

6. minuta: 3:1 za Hrvatsku! Petar Muslim oslobodio se svog čuvara i samo koju sekundu prije isteka napada precizno pogodio desni kut. Lijepi pogodak.

8. minuta: Odlična obrana Josipa Pavića! Dobar talijanski šut hrvatski je vratar spriječio nakon isključenja Bušlje, a u nastavku je Felungo promašio. No, 50 sekundi prije kraja prve četvrtine Luondo je s lijevog krila, usamljen, pogodio za smanjenje hrvatskog vodstva.

Druga četvrtina

1. minuta. Peta obrana Josipa Pavića!

4. minuta Dalekomenti udarac Galla pronašao je mrežu, Talijani se vraćaju u utakmicu. Rezultat - 3:3

4. minuta: Drugi gol Sandra Sukna, Hrvatska vodi 4:3. Odlično igramo s igračem više, samo da tako i nastavimo.

7. minuta: Izraelski sudac isključio je Hinića, ali Talijani su taj napad izveli jako traljavo. Bušlje je pritom dobio i neugodan udarac u nos.

8. minuta: Burić je imao stopostotnu situaciju pred talijanskim vratarem, ali nije pogodio, a iz kontre je na 4:4 izjednačio Presciuttia. Poluvrijeme je završeno rezultatom 4:4.

Treća četvrtina

1. minuta: Drugi sprint osvojili su Talijani. Hrvatska je do sada na turniru najbolje igrala drugo poluvrijeme, hoće li tako biti i u ovom slučaju?

1. minuta: Sjajan pokušaj loba Boškovića, ali svladanog Tempestija ipak je spasila vratnica.

2. minuta: Lijep gol Nikše Dobuda, Hrvatska ponovno vodi. Joković je izrežirao šut, sam je na petercu ostao Dobud i pogodio za 5:4.

2. minuta: Felugo je drugi put pogodio, rezultat je ponovno izjednačen. Talijanski je vaterpolist svog čuvara uhvatio na spavanju i iz velike daljine pogodio Pavićevu mrežu.

4. minuta: Dobro iskorištavanje igrača više nastavilo se i u trećoj četvrtini. Isključena su dva Talijana, lopta je dugo kružila, a na koncu je konačni udarac zadao Joković. Prvi njegov zgoditak danas.

4. minuta: Evo malo statistike. Barakude su igrača više iskoristili četiri puta, Talijani - nijednom.

4. mintua: Evo nas na dva razlike! Peti put iskoristili smo igrača više, realizator je ponovno mladi Sukno. Hrvatska izgleda odlično.

5. minuta: Nesporazum u hrvatskoj reprezentaciji sada je rezultira petercem za Italiju. Isključen je Bušlje, a pogrešno je izašao Joković, međutim najstrožu kaznu - obranio je Pavić. Ponovljeni napada azzurrima nije bio ništa sretniji jer Pavić je danas neprolazan.

8. minuta: Bomba Muslima! Drugi njegov zgoditak za hrvatsku "tricu", protiv jedine neporažene momčadi na prvenstvu vodimo s 8:5.

Briljira u ovoj četvrtini Josip Pavić! Prvenstveno na njegovim krilima barakude će u posljednjih osam minuta ući s tri razlike.

Četvrta četvrtina

5. minuta: Nema pogotka do sada, igra se tvrdo i angažirano.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.09.2010. u 00:28
    Čestitan našima..sjajno
    Obrisan korisnik
  • Vilenjak05.09.2010. u 21:51
    Vilenjak
  • cameosis05.09.2010. u 21:50
    hvala!
    cameosis
  • Vilenjak05.09.2010. u 21:50
    8:5
    Vilenjak
  • Vilenjak05.09.2010. u 21:50
    odlična predstava naših,veliki za careve i za publiku
    Vilenjak