Vodeni sportovi

Rudić utišao srpsku teoriju zavjere

Maja Giljanović • ponedjeljak, 06.09.2010.
Rudić utišao srpsku teoriju zavjere
Foto: Sandro Donda

Izbornik vaterpolske reprezentacije Srbije Dejan Udovičić nije krio ozlojeđenost tretmanom organizatora Europskog prvenstva u Zagrebu koji su srpskim vaterpolistima tri dana uzastopce odredili jutarnje termine utakmica, a lijepom mu je gestom danas u susret izašao kolega na klupi Hrvatske Ratko Rudić.

Nakon što su njegovi igrači posljednje tri utakmice u skupini igrali u jutarnjem terminu, a po volji im nisu bili ni termini treninga, izbornik Srbije Dejan Udovičić je organizatorima Europskog prvenstva u Zagrebu uputio žaoku kritike: "Notorna je glupost što igramo u 10 ujutro. Jutarnji termini su logični sredinom ljeta kad se dnevne temperature penju iznad 30 stupnjeva".

Srbija je prve dvije utakmice u skupini protiv Grčke i Mađarske igrala u 16:30, sljedeće tri protiv Rusije, Makedonije i Njemačke u 10 sati, a četvrtfinale sutra protiv Crne Gore igra u 20:40.

JE LI LJUTNJA OPRAVDANA?

Srbija je aktualni europski viceprvak, svjetski prvak, a osvojila je i zlatne medalje na posljednja dva natjecanja, u Svjetskoj ligi u Nišu i na Svjetskom kupu u Oradei.

Termin u 10 sati je najneatraktivniji i objektivno neadekvatan statusu najbolje reprezentacije u protekle dvije godine.

"Nije srpanj da se budimo u šest i pol zbog velikih vrućina, u Zagrebu je proteklih dana u jutarnjim satima oko 10 stupnjeva, nastavio je Udovičić i u skladu s teorijom zavjere zaključio: "Sve je to dobro promišljeno, ali što je tu je, pamti pa vrati".

Kolegu na srpskoj klupi odobrovoljio je zato potez Ratka Rudića koji je nakon sinoćnjeg izravnog plasmana Hrvatske u polufinale Srbiji ustupio termin: "Rudić nam je izašao u susret. Hrvatska večeras ne trenira i Rudić nam je prepustio termin predviđen za njihov trening tako da ćemo osjetiti vrijeme u doba odigravanje sutrašnje utakmice. U protivnom bi se dogodio apsurd da treniramo u jednom, a ključnu utakmicu na prvenstvu igramo u drugom terminu", izjavio je Udovičić.

Neprikladni termini su, kaže srpski izbornik, krivi što se razbolio golman Slobodan Soro, načet je i Slobodan Nikić, tuže se još tri igrača, a četvrtfinale protiv Crne Gore, koje će dati protivnika Hrvatskoj u polufinalu, svakim je satom sve bliže.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.09.2010. u 00:45
    pa logično kad smo imali lijep primjer od vas..hhaha.....pa nezz ko se žali kad se protiv vas srba uvijek kuju neke zavjere jadni vi..hahhah aj nemoj srat više......
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.09.2010. u 17:14
    Ala dragi Hrvati pa imali i jedna utakmica hrvatske u bilo kojem sportu a da se ne žalite na sudije i da vas je sistem pokrao pa u košarci je komentator rekao da je rašić (onaj što vam je zabio zadnji koš) napravio korake a čovjek još nije ni primio loptu.Svašta ću još čuti od vas
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.09.2010. u 04:46
    komentar sportnet-a je na mestu. Svetski sampion ne moze imati takav tretman. hrvatski vaterpolisti su prilicno fer i lepo je videti da se slazu jedni i drugi i pored toga sto su ljudi rivali.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.09.2010. u 04:38
    O cemu vi pricate...ocigledno se mnogi ne secaju tretmana Hrvatske reprezentacije za vreme EP 2006 godine. Cak je Hrvatska reprezentacija trenirala sa Srbijom par puta i uvek je najbolji tretman imala od svih timova. Udovicic ovde prica o tome jer ima 4-5 prehladjenih igraca, zbog ogromne razlike u... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.09.2010. u 03:03
    kralju,sve si reka. Ah,te belosvetske teorije zavere... nitko nije povlašten,na ovom natjecanju,pa tako ni Srbija.
    Obrisan korisnik