Vodeni sportovi

Sukno: "Posebna motivacija"

Ana Legradi • četvrtak, 09.09.2010.
Sukno: "Posebna motivacija"
Foto: FaH

Večeras su briljirali svi igrači, forma je bila na razini, dorasla jednoj velikoj momčadi Srbije. Svoj sjajan doprinos je dao i naš najmlađi igrač, Sandro Sukno.

"Večeras smo imali posebnu motivaciju, za igru i pobjedu. Iznimno teška utakmica, Uspjeli smo izdržati do zadnje sekunde i pobijedili. Najvažnije je bilo držati tempo s jakim protivnikom. Najljepša hvala publici", na kraju svoje emocije nije mogao kriti Sukno. U ovoj utakmici je izborio tri puta naš napad u startanju po četvrtinama.

"Meni je svejedno protiv koga ćemo igrati u finalu. Pored ovakve publike, zaista svejedno," bio je optimističan Maro Joković. Sjajnim golom sa krila postigao je pogodak za 7:5.

Moram napomenuti kako je publika bila sjajna. Ovo ljeto je bilo iznimno naporno. Prošli smo dva turnira, osvojili dvije medalje. U Zagreb smo došli spremni za otići u finale. Drago mi je da je publika uživala u današnjem vaterpolu. Igrale su dvije sjajne momčadi, kako i ne bi. Ovo mi je sigurno najbolja godina u karijeri, ali ja sam mlad, bit će sigurno i boljih." Mladi Sukno je svakako zaslužio ovacije gledatelja.

Strijelac ključnog pogotka, za konačnih 10:9, samo pet sekundi prije kraja je Miho Bošković. U utakmici je ostao na 50% svojih realizacija, ali bitan je onaj zadnji pogodak, poen za finale. Smirene desnice i na pola puta do najsjajnije medalje, zabio je u izborenom petercu, a slavlje je krenulo zajedno sa 5000 navijača u "kockastom".

"Trebao nam je netko tko će zabiti smirene glave i ruku. To sam ovaj puta bio ja. Iako je Sukno već bio spreman za izvođenje peterca, a nije uobičajeno da dva peterca izvodi isti igrač, spremno sam preuzeo tu odgovornost. Siguran sam da bi i Sukno pogodio, ali eto pružila se prilika meni a ja sam ju iskoristio." Bošković je opisao svojih zadnjih pet minuta utakmice.

"Bilo je teško održavati koncentraciju do kraja. Jako borbena utakmica. Obje momčadi su imale veliku želju za pobjedom."

"Drago mi je da je publika bila fer i da nije bilo vrijeđanja. Sada nije bitno tko će nam doći u finale, svakako nas očekuje jedan težak posao, slična utakmica. Ovo je naša povijesna prilika, svjesni smo toga."

EP 2010. - završnica

polufinale

Hrvatska10:9Srbija
Mađarska8:10Italija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2010. - završnica

polufinale

Hrvatska10:9Srbija
Mađarska8:10Italija

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.09.2010. u 10:07
    miho care, riješi i ove žabare sada.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.09.2010. u 03:10
    Bravo Miho! Malo kojem igraču ne zadrhti ruka u tom trenutku. igračina i gotovo!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.09.2010. u 23:31
    Suci su natezali za srbe.Španjolski sudac je klasika ganci.Nije im ništa pomoglo.U finalu smo i imamo psihološku prednost nad talijanima.Nadam se da nećemo ispasti luzeri.Ovo je prilika da se nakon 2 europska srebra osvoji zlato.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.09.2010. u 23:15
    a bome, digiči su digli formu, ali valja naglasiit kako su sad u transu...od 2005 nisu osvojili evropsko zlato...nek se vesele samo...doć će maca na vratanca
    Obrisan korisnik
  • Captain Jack09.09.2010. u 23:03
    Zlato ili fijasko..poraz od Talijana u finalu bi bez uvrede bil neuspjeh..
    Captain Jack