Vodeni sportovi

Rudić: "Ponovno hvala publici"

Ana Legradi • četvrtak, 09.09.2010.
Rudić: "Ponovno hvala publici"
Foto: FaH

Na posljednji ovogodišnji turnir Ratko Rudić je sa svojim igračima krenuo početnim porazom od Crne Gore. Međutim tijek turnira je pokazao kako forma raste iz utakmice u utakmicu.

"Zabrinuo bih se da smo odmah na početku turnira pobijedili Crnu Goru. Naša forma je sada na vrhuncu. Postepeno smo došli do ovog rezultata. To mi je drago", objasnio je Miho Bošković početni poraz na turniru.

"Ova utakmica je imala snažan psihološki naboj. Igralo se pod pritiskom, do samog kraja. To se svakako vidjelo, u bazenu je igračima bilo teško. Publika je bila odlična. U pojedinim trenucima utakmice publika nam je bila od ključne važnosti. Za ovakvu utakmicu je bila potrebna velika fizička spremnost, ali prije svega samopouzdanje igrača", analizirao je hrvatski izbornik Rudić.

Bez najboljih navijača ne bi uspjeli, cijelo vrijeme podsjeća Rudić: "Ponovno veliko hvala navijačima, uz pomoć njih igrači su bili borbeni i strpljivi do kraja. Uspjeli smo pobijediti svjetske prvake. Čestitam reprezentaciji Srbije na izvanrednoj borbi. Imali smo iste mogućnosti, i jedna i druga momčad. Mi smo na kraju iskoristili našu šansu."

Nastavio je: "Sretan sam što su vrhunski poznavatelji vaterpola večeras uživali u našoj utakmici. Ovo je bila prava promocija odličnog vaterpola. Zadovoljan sam i što se upravo ta utakmica odigrala u Zagrebu. Ovime smo pokazali Europi s kakvim vaterpolskim potencijalom raspolažemo. Volio bih da ovakve utakmice pomognu promociji vaterpola i da taj sport bude više medijski zastupljen tokom cijele godine, a ne samo na ovakvim turnirima."

O svojoj pak je ekipi zadovoljni izbornik rekao: "Ekipa se jako dobro posložila. Imali smo možda malu prednost, četiri dana odmora. Srbija je imala tešku utakmicu protiv Crne Gore. Mi smo za to vrijeme slagali obranu i napad, koji su večeras jako dobro komunicirali."

Bilo je i nedostataka, o kojima Rudić kaže: "Možda smo imali mali nedostatak sa realizacijom igrača više, svjestan sam da je to zamjerka od strane poznavatelja. Na treninzima smo vježbali te situacije ali u utakmicama je to teško primijeniti na točno određeni način. Utakmica je nešto što se ne može unaprijed predvidjeti, možemo se samo pripremiti."

Pred Hrvatima je još jedna velika, najveća, utamica: "Sada se naravno okrećemo finalu i tu ćemo opet dati sve od sebe. Do sada nismo iznevjerili navijače, a nadam se da će i dalje biti s nama. Vjernost im uzvraćamo dobrom igrom."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.09.2010. u 02:04
    Rudiću doživotno ostani na klupi..Lijepe stvari nam slijede ako Ratka zadržimo a ne sumnjam da oćemo..Barem do Ria 2016. A skromnost kažu da je vrlina.. :)
    Obrisan korisnik
  • Bogomdani10.09.2010. u 00:30
    Bravo Dicmanjanac!
    Bogomdani