Zimski sportovi

Njemice vode u Austriji

Antonija Pavlić • subota, 23.10.2010.
Njemice vode u Austriji
Foto: Kristijan Komarica

Prvu stazu premijerne utrke sezone u Söldenu postavio je njemački trener, a njegove su sunarodnjakinje to definitivno najbolje iskoristile i "ukrale" prva tri mjesta prije druge vožnje veleslaloma u Austriji. Hrvatskih predstavnica nema, prvi put od 1998. godine...

Njemačkim skijašicama nije dugo trebalo da pokažu kako ove sezone baš ništa neće prepustiti slučaju. U godini u kojoj se svjetsko skijaško prvenstvo održava u njihovom Garmisch-Partenkirchenu, Maria i Susanne Riesch, Kathrin Hölzl, Viktoria Rebensburg i ostatak ekipe nikada nisu bile pripremljenije, a to su dokazale već u prvoj vožnji otvarajućeg veleslaloma u Söldenu, okupiravši (barem za sada) pobjedničko postolje.

Najbolje je vrijeme postigla svjetska veleslalomska prvakinja iz Val d'Iserea 2009. Hölzl, a činjenicu da je stazu postavio upravo njemački trener otkrit će i pozicija Marije Riesch i Viktorije Rebensburg koje na diobi drugog mjesta za vodećom kaskaju 45 stotinki sekunde.

Premda Sölden nije uvijek najbolje mjerilo forme na startu sezone, prilično loše ponovno su počele Austrijanke. Najveća austrijska uzdanica Kathrin Zettel trenutačno zauzima osmo mjesto sa zaostatkom od 1.29, a odmah nakon nje pozicionirale su se i Andrea Fischbacher te Elisabeth Görgl.

Braniteljica naslova ukupne pobjednice Amerikanka Lindsey Vonn nastavila je pak svoj veleslalomski križni put. Iako je isticala da je tijekom ljeta najnapornije radila upravo na tehničkim disciplinama, Vonn je ponovno učinila veliku pogrešku na sredini staze i za vodećom akumulirala zaostatak veći i od tri sekunde. Švedska vedeta Anja Pärson zauzela je 14. mjesto s 2.35 sekundi zaostatka, dok je Tina Maze sedma s nešto manje od sekundu zaostatka (+0.98).

Sölden, Svjetski kup, prva vožnja veleslaloma:
1. Kathrin Hölzl (Njemačka) 1:11.74
2. Maria Riesch (Njemačka) +0.45
2. Viktoria Rebensburg (Njemačka) +0.45
4. Tanja Poutiainen (Finska) +0.65
5. Manuela Moelgg (Italija) +0.89
6. Denise Karbon (Italija) +0.91
7. Tina Maze (Slovenija) +0.98
8. Kathrin Zettel (Austrija) +1.29
9. Andrea Fischbacher (Austrija) +1.43
10. Elisabeth Görgl (Austrija) +1.60

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!