Rukomet

Francuzi u generalci svladali Hrvate

Ivana Strahija • nedjelja, 09.01.2011.
Francuzi u generalci svladali Hrvate
Foto: Kristijan Komarica

Francuska je boljom igrom u završnici susreta u Parizu pobijedila Hrvatsku i tako dobila dodatno samopouzdanje pred Svjetsko prvenstvo u Švedskoj, gdje će braniti naslov iz Hrvatske.

Hrvatska – Francuska 27:28 (13:12)

Pariz, dvorana Bercy, gledatelja: 14 tisuća
Suci: Couliabaly – Diabate

Hrvatska: Pešić, Alilović, Balić 2, Duvnjak 1, Lacković 6, Zrnić 6 (1), Kopljar 3, Vori 1, Gojun, Matulić 1, Vuković, Buntić, Valčić 1, Štrlek 5 (2), Musa, Ninčević 1

Obrane: Pešić 2 (2), Alilović 13
Isključenja : 10 minuta
Sedmerci: 3/3

Francuska: Karaboue, Omeyer, Fernandez 7 (4), Dinart 1, Barachet 2, Gille 2, Joli 2 (2), Honrubia 5 (2), Karabatić 3, Accambray, Abalo 3, Sorhaindo 1, Roine, Bosquet 2, Bingo

Obrane: Omeyer 19
Isključenja : 2 minute
Sedmerci: 8/10

Francuzi su većim dijelom utakmice u Parizu bili u rezultatskom zaostatku, no kad je pred sam kraj proradio neumoljivi Abalo, a Fernandez upisivao golove s linije sedam metara, Hrvati nisu uspjeli održati prednost te su na kraju izgubili.

Do prvog gola Hrvatska, nakon što je Omeyer obranio Balićev šut i najavio svoju seriju obrana, dolazi preko mladog Matulića, koji za 1:0 postiže svoj drugi gol u hrvatskom dresu. Odgovara Joli, a zatim opet brani Omeyer, da bi Bosquet odveo Francuze na 1:2. No, i Alilović zna itekako braniti svoja vrata, pa nakon realiziranog penala Štrleka Balić okreće na 3:2. Uz još jednu obranu vratara Celja, pa gola rukometnog maestra koji je prevario B. Gillea, Hrvatska je na 4:2.

Izmjene

U današnju utakmicu protiv Francuza izbornik Slavko Goluža poslao je dva nova igrača u odnosu na jučerašnji susret protiv Južne Koreje. Umjesto vratara Marina Šege drugi je hrvatski golman bio Ivan Pešić, koji je uspio obraniti dva sedmerca. Na pivotskoj poziciji je umjesto Marina Marića ušao Željko Musa.

No, isključenje, prvo od pet za Hrvatsku, iz igre na dvije minute udaljava Vorija, što Francuzi koriste za izjednačenje na 4:4. Kratko su Francuzi u vodstvu da bi Kopljar i Štrlek, koji je u prvom poluvremenu imao odličnih 5/5, opet poveli našu reprezentaciju u prednost. Do kraja poluvremena, i unatoč Lackovićevom isključenju, Hrvatska vodstvo više ne gubi.

U drugo poluvrijeme kreće se borbeno, a prvu dvijeminutnu kaznu dobio je Gojun u 33. minuti na 14:14. Alilović međutim piše svoju 11. obranu, a Zrnić postiže gol za 15:14 i tek kompletna Hrvatska gubi vodstvo, nakon što se dvaput za redom u strijelce upisao Honrubia (15:16).

Kod idućeg Gojunovog isključenja na 18:17 u 40. minuti opet je dobar bio Zrnić, koji pronalazi rupe u Omeyerovoj mreži i svojim četvrtim golom diže rezultat na 19:17. U idućih 13 minuta Hrvatska ima vodstvo, iako je bio isključen Ninčević, a Francuzi su imali i penal kojeg je obranio Pešić.

No, nakon 53. minute (23:21) utakmica je krenula u smjeru kojeg Hrvatska nije željela. Fernandez pogađa sa sedam metara, a Abalo je precizan za 23:23 i sve do tri minute pred kraj utakmice Hrvati nekako čuvaju egal. Tada međutim Fernandez još dvaput realizira sedmerac, a Abalo pogađa iz igre, dok Kopljar gađa samo vratnicu, i Francuzi su na 26:28.

Na 27:28, na koliko je smanjio Lacković, Hrvati su imali priliku 60 minuta završiti neriješenim ishodom nakon pogreške Karabatića u napadu, ali šut Balića Omeyer je uspio obraniti.

Najbolji strijelci u hrvatskim redovima bili su Lacković i Zrnić, sa po šest golova, kod Francuza je sedam postigao Fernandez.

Pripremni turnir u Bercyju:
Finale: Hrvatska – Francuska 27:28
3. mjesto: J. Koreja – Argentina 32:25

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.01.2011. u 14:38
    Ljudi moji, Francuzi( a i ostatak svijeta ) nam zavide na rukometnom umijeću kojeg prikazujemo u zadnjih 10 god, stoga nastupaju govnari od sudaca//...U većini slučajeva smo se sretali s njima u finalima i polufinalima, ali objektivno u svakoj utakmici mi više isključenja od njih, oni više... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.01.2011. u 11:11
    Jest da su suci bili pogubljeni cijelu utakmicu al 4 od 5 iskljucenja su pravedno dosudili. Isto tako i za sedmerce, ne kazem da su bili bash svi al vecina je postojala... Nadam se da ovaj par sudaca nece sudit van grupnog takmicenja jer realno nemaju kvalitetu sto su sinoc i dokazali.
    Obrisan korisnik
  • danchy10.01.2011. u 10:38
    Peru pod hitno u repku natrag, a Gobca maknut iz hr rukometa i onda i Zg i repka mogu naprijed... što se tekme tiče, francuzi 1 isključenje mi 10, francuzi 10 sedmeraca mi 4 il 5... tu nešto ne paše, zar ne?
    danchy
  • Obrisan korisnik10.01.2011. u 09:28
    ajde hvala Bogu da nisam jedini koji vidi da Kopljar nije za vrhunski rukomet. Pa on radi početničke greške
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.01.2011. u 00:22
    Jedan je Balić , rukometni "Jordan". Peru zvati nazad, pod hitno, ma neka igra po poluvrijeme, dosta. Njegove bombe s desna fale definitivno i to one sa parketa, ipak je Pero klasa i autoritet. Ne treba uopće biti nezadovoljan ovim minimalnim porazom, još jednom smo dokazali da možemo sa najjačima... [više na forumu]
    Obrisan korisnik