Rukomet

Goluža: "Ima stvari na kojima treba raditi"

Ivana Strahija • ponedjeljak, 10.01.2011.
Goluža: "Ima stvari na kojima treba raditi"
Foto: Davor Sajko

Hrvati su porazom od Francuske u Bercyju završili pariški turnir i odmah kreću u Švedsku, gdje će 14. siječnja odigrati svoj prvi susret Svjetskog prvenstva protiv Rumunjske. Izbornik Slavko Goluža namjerava s momčadi poraditi na stvarima kojima nije zadovoljan.

Slavko Goluža, hrvatski rukometni izbornik, je komentirao poraz Hrvata od Francuza sljedećim riječima: "To je sport, u svakom slučaju trebam biti zadovoljan. Došli smo u Pariz sa svega par odrađenih treninga i odigrali dobro sa svjetskim, europskim i olimpijskim prvacima. Imali su punu dvoranu na svojoj strani i lagani vjetar u leđa, pa ovakva utakmica nije mala stvar."

Raspored Hrvatske na SP-u

14.1. Hrvatska – Rumunjska 18 sati
16.1. Hrvatska – Alžir 20 sati
17.1. Hrvatska – Australija 18 sati
19.1. Hrvatska – Srbija 18 sati
20.1. Hrvatska – Danska 20.15 sati

Nakon pohvala na red su došli i oni elementi kojima Goluža nije najzadovoljniji: "Ima dosta stvari na kojima još moramo raditi. Kad se naime 'upali crvena lampica' krene se igrati kao u svom klubu, a to se ne može protiv reprezentacije Francuske. Obrana 6-0 na početku nam je bila dobra, imali smo par odličnih blokova, no kako je utakmica odmicala moji rukometaši igrali su sve više kao u svojim klubovima. Počeli su cijepati zonu, čekali su igrače na mjestu… Zato kažem da imamo puno prostora za napredak, nekim stvarima sam zadovoljan, nekima ne. Moramo imati veću disciplinu u napadu i u obrani bolji rad nogu, a to su sve boljke koje dolaze iz klubova."

O razlici između Hrvata i Francuza Goluža kaže: "Francuzi su puni snage, ali mi imamo glavu. Inače bih više volio da smo odigrali jednu-dvije utakmice bliže, ali imali dan više za pripreme. No, mi se borimo kako možemo i znamo, imamo srce, i puno ćemo na taj način riješiti."

Četiri je dana do prve utakmice, a vrijeme će naši rukometaši iskoristiti za pripremu za Rumunjsku: "Trebamo obnoviti igračima snagu, najvažnija nam je prva utakmica protiv Rumunjske, nakon koje slijede dvije, pod navodnicima, lakše utakmice. No i protiv Alžira i protiv Australije moramo ući maksimalno da ne bi bilo iznenađenja. Tu ćemo hvatati formu i dodatno trenirati da spremni dočekamo Srbiju i Dansku", zaključio je Goluža.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.01.2011. u 13:09
    ovo su mi odlični novinari.. kad prepišu članak iz novina.. bljuv
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.01.2011. u 10:25
    poraz protiv francuza nije nikakva katastrofa ako cemo nauciti lekciju iz vlastitih gresaka... i usput bolje da smo sad izgubili nego da izgubimo u finalu SP
    Obrisan korisnik