Rukomet

Zrnić: "Bili smo bolji"

Ivana Strahija • nedjelja, 09.01.2011.
Zrnić: "Bili smo bolji"
Foto: Davor Sajko

Naši reprezentativci zadovoljni su svojom igrom protiv Francuske, a na poraz ne gledaju dramatično. Smatraju da su spremni za Švedsku i da im treba još malo 'uštimavanja'.

Manuel Štrlek je postigao tri gola iz igre i dva s linije sedam metara, a utakmicu je komentirano: "Zadovoljan sam svojom igrom, ali to može još puno bolje. Utakmica je bila dobra i sad smo vidjeli da smo spremni za Svjetsko prvenstvo."

Poraz po njegovom mišljenju nije tragičan: "Pripremni je turnir, nećemo se zamarati rezultatom. Najvažnije je to da smo imali dobru igru i da smo vidjeli da nam funkcionira i obrana i napad. Na SP-u ne bismo trebali imati problema."

Tome je Štrlek dodao: "Mislim da smo pokazali da smo fizički i psihički spremni i da smo kvalitetno odradili pripreme. Tri dana nakon dolaska u Švedsku iskoristit ćemo za taktičku pripremu."

Vedran Zrnić je poraz komentirao: "Francuzi su na svom terenu, pred tisućama gledatelja, nek' im je pobjeda. Mislim da smo mi bili bolji i da smo na kraju nesretno izgubili. Francuzi su igrali u punom sastavu, a iz viđenog moram reći da će se namučiti da dođu do završnice."

Zrnić je postigao šest golova, imao je i dva promašaja, a o igri je kazao: "U obrani su se dečki borili, naravno, pala je koncentracija u završnici. Što se moje igre tiče, bez ekipe nema ništa. Dakle, momčad me dovela u šansu, a onda ja moram realizirati. Svi na terenu su bili vrhunski igrači i mislim da odlučuju nijanse, poput toga hoćeš li ti pobijediti golmana ili on tebe. Omeyer mi je skinuo dvije lopte, ostalo sam zabio i zadovoljan sam."

Utakmica protiv Francuske za njega je velika motivacija: "Mislim da je ovo prava uvertira za ono što nas čeka u Švedskoj. Po meni, najvažnije je da smo dobili Musu u sredini obrane, koji je jak fizički i koji će biti stup obrane, da i Vori dobije malo odmora. Sad imamo jednog 'kilera' i to nam diže razinu agresivnosti, a upravo nam je to manjkalo u prošlih par prvenstava protiv Francuske." Dodao je: "Pun sam motiva za SP."

Hrvatski rukometni virtuoz Ivano Balić je na izjave svojih kolega dodao: "Stvarno smo igrali dobro, i u obrani i u napadu, a i Mirko je bio dobar. Na kraju nam se dogodio mali pad koncentracije, u stvari neuigranost u napadu, jer nismo baš puno radili na tom dijelu. Ali, to stignemo popraviti. Važno je da dobro izgledamo i svi mogu biti zadovoljni."

Na pitanje kako ocjenjuje svoju vlastitu igru, Balić je kazao: "Nisam ja sad važan, svi su bili dobri. Pogotovo je Marko Kopljar bio dobar, drago mi je zbog njega, treba tako nastaviti i dalje."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.01.2011. u 13:12
    1. Kopljar je jučer odigrao odlično, jbg bacio je mlkau i neodlučnu loptu! 2. Balić i Zrnić da onako promaše zicere sa 6m nije dobro 3. duvnjak 1/9 a balić 2/9 i nije neka statistika 4. ni alilović nije baš oduševio
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.01.2011. u 09:25
    za poraz je kriv Kopljar i nezna zašto je uopće u igri. Izgubio je na kraju najvažnije lopte
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.01.2011. u 07:54
    Mi smo uvik bili bolji i uvik su nam sudci krivi za poraz. To su mi naše najjače izjave sportaša.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.01.2011. u 04:49
    Skromno - zrnič -faca!! Francuzi nisu biki kompletno , jer fale 4 odlična igrača...kojih ni neče biti...Ali da su spori (Goluža) i da če se mučiti...jaoj meni-koji komentar...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.01.2011. u 01:30
    Sve je ok i rezultat, naročito ako se gleda tko je bio domačin. I bolje je da gubimo sad zbog glupe greške nego kad to bude važno, ali ne trebaju nam izjave kako će se oni pomučiti da dođu u završnicu, a mi smo sigurni. Na kraju su nas opet pobijedili i tako treba postaviti stvari - oni su najbolji... [više na forumu]
    Obrisan korisnik