Rukomet

Goluža: "Nisam ni sumnjao u pobjedu"

Ante Zovko • petak, 14.01.2011.
Goluža: "Nisam ni sumnjao u pobjedu"
Foto: Dario Dodić

Izbornik Slavko Goluža poslije svoje prve pobjede na Svjetskom prvenstvu istaknuo je kako je Hrvatska u početku, po običaju, bila u grču, ali kad je proradila obrana, i napad je došao na svoje.

Iza Hrvatske je tradicionalno teška uvodna utakmica na velikom natjecanju. Svjetsko prvenstvo u Švedskoj otvoreno je uvjerljivom pobjedom protiv Rumunjske unatoč slabijem startu.

Izbornik Slavko Goluža za HTV je izjavio kako to nije ništa novo: "Mi smo naviknuli igrati ovakve uvodne utakmice. Ali nisam ni sumnjao u pobjedu, čak ni kad smo zaostajali četiri, pet pogodaka. Prva je utakmica, bili smo dosta u grču, nije bilo koncentracije u napadu, pokušavali smo sve rješavati individualnim akcijama, a u obrani je nedostajalo gustoće."

"Kad je obrana proradila, počeli smo funkcionirati. Razigrali su se Štrlek, Balić, Lacković i ostali. Drugo poluvrijeme bilo je koliko-toliko dobro, prije svega tečnija igra u napadu."

Manuel Štrlek bio je naše prvo ime protiv Rumunja, strijelac osam pogodaka iz osam pokušaja. "Naša tradicionalna prva utakmica. Teško je otvoriti prvenstvo, ali sve će doći na svoje mjesto u sljedećoj utakmici", optimistično će mlado krilo.

Izbornik je otkrio i kakvo je stanje s ozlijeđenima Markom Kopljarom i Domagojem Duvnjakom. "Marko je igrao jako dobro, dizao se u formi, Domagoj isto tako. Njihovo je stanje dobro, ali ih nismo htjeli forsirati. I bez njih možemo pobjeđivati. Nadamo se da će se uključiti već u sljedećoj utakmici."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.01.2011. u 20:23
    standardno...malo se mučimo, pa opet razvaljotka... al +6 isto lipo zvuči
    Obrisan korisnik