Rukomet

Kako su igrali: Uobičajeni hrvatski "dizel"

Bernard Jurišić • petak, 14.01.2011.
Kako su igrali: Uobičajeni hrvatski "dizel"
Foto: Dario Dodić

Hrvatska je pobijedila Rumunjsku u prvoj utakmici Svjetskog prvenstva u Švedskoj na sebe svojstven "dizelaški" način. Prvo poluvrijeme je za brz zaborav, no u drugom dijelu sve je sjelo na svoje mjesto...

Marin Šego: Ušao samo jednom prigodom kako bi pokušao zaustaviti rumunjski sedmerac. Nije uspio.

Mirko Alilović: Držao nas je u početku dok napad nije proradio. Prvenstvo je otvorio odlično, ako i u nastavku bude na ovoj razini možemo očekviati puno dobrih vijesti iz Švedske.

Ivano Balić: Zna se tko je gazda. Jedini je bio donekle koncentriran u prvom poluvremenu, a pravog Balića vidjeli smo u drugom. Razigravao, probijao, zabijao, ubilježio nekoliko pogodaka baš u svom stilu. Proglašen igračem utakmice, iako bismo sat možda radije dali Štrleku.

Blaženko Lacković: Dobro čuvan, malo prostora i šansi za udarac je imao. Pred kraj se opustio i dobro prošao u nekoliko navrata.

Vedran Zrnić: Promašio prvi sedmerac i malo izgubio na samopouzdanju, no brzo se vratio. Realizirao nekoliko kontri, zatvarao desnu stranu obrane, sasvim solidan nastup.

Igor Vori: Malo lopti je došlo do njega na crti, uvijek su barem dvojica visila na ramenima našeg kapetana. Dvaput je uspio razgrnuti sve oko sebe i poentirati.

Jakov Gojun: Novi "ministar obrane" pokazao je da će i na ovom natjecanju biti naš veliki obrambeni adut. Pravovremen, čvrst, agresivan i bez isključenja. Znači - dobar.

Jerko Matulić: Dobio prigodu na kraju kad je pobjednik odlučen.

Drago Vuković: Prštao samopouzdanjem, čvrst i agresivan u obrani, čvrst i agresivan u napadu. Ne libi se pucati, pogodio za naše prvo vodstvo (15:14) u 36. minuti.

Denis Buntić: Počeo u prvom dijelu pa prepustio mjesto desnog vanjskog Vukoviću. Dvaput "probušio" rumunjskog vratara.

Tončić Valčić: Više dao u obrani nego u napadu, ali njegova je "bomba" donijela prvo i jedino izjednačenje (14:14).

Željko Musa: Odmorio Vorija kad je trebalo, bez kompleksa se hrvao na crti sa snažnim protivnicima.

Manuel Štrlek: Iako je Balića IHF proglasio igračem utakmice, Štrlek je bio naše prvo ime, barem što se napada tiče. Osam komada je ukrcao uz gotovo savršenu realizaciju, a njegovi sedmerci bili su nerješiva enigma za rumunjske vratare. Razigran, rastrčan, precizan - odličan.

Ivan Ninčević: Slično kao i Matulić, dobio prigodu oznojiti se kad je utakmica riješena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Tonco14.01.2011. u 21:05
    dobro je za pocetak
    Tonco