Rukomet

"Nema opuštanja, ovo je Svjetsko prvenstvo"

Ivana Strahija • petak, 14.01.2011.
"Nema opuštanja, ovo je Svjetsko prvenstvo"
Foto: Dario Dodić

Hrvatski rukometni virtuoz objasnio je svoje mišljenje o utakmici protiv Rumunja te naglasio važnost koncentriranog ulaska u dvije lakše utakmice koje slijede.

Ivano Balić i opet je uspio zadiviti svijet, posebno onaj rukometni okupljen u Švedskoj. Ne zovu ga bez razloga maestrom rukometa, dokazao je i u susretu protiv Rumunjske. On sam o utakmici je kazao: "Prvo poluvrijeme je obrana bila dobra, drugo još bolja. Imali smo problema s realizacijom, promašili dosta šuteva i sa šest i sa devet metara, dosta otvorenih prilika. Onda smo počeli žuriti, tu su se oni odvojili, ali srećom smo držali priključak. Tako smo na poluvrijeme otišli s -2."

O tome što je presudilo u drugom poluvremenu, Balić kaže: "U drugom dijelu bila je sasvim druga slika. Počeli smo igrati gušće u obrani, šutirali su sa širokih pozicija, i onda smo ih gurali u leđa i to je donijelo prevagu."

Za Hrvate slijedi dan odmora i zatim dvije lakše utakmice, protiv Australije i Alžira: "Treba i to odraditi i pobijediti. Nema opuštanja, ovo je Svjetsko prvenstvo. Idemo utakmicu po utakmicu. Tijekom slobodnog dana ćemo malo poraditi na šutu jer je tu bilo problema u prvom poluvremenu, a za drugo smo spremni. Nadam se samo da će se ovi koji imaju problema s ozljedama vratiti sto prije", kaže Balić.

Može li Hrvatska igrati i bolje no što je to bilo u drugom poluvremenu? "Sigurno da uvijek može bolje. Kad bi obrana ostala na razini drugog poluvremena protiv Rumunjske, to bi bilo super, bilo bi nam mnogo lakše u idućim utakmicama", misli Balić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.01.2011. u 11:46
    Ma da Messi mora još početi "vući bijelo" i blamirati se da stigne "malog zelenog". Ivano je kralj, to je definitivno, neki stavljaju onaj Karabatak u kontekst s njim, to je ko uporediti Messija i Van Bommela, Ivano je genijalac koji igra mozgom za razliku od Karabataka koji gura na silu i snagu, a... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.01.2011. u 10:26
    messi mora jos puno toga napravit da bi dostigao diega, a balic je odavno iznad svih u povijesti svog sporta....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.01.2011. u 00:07
    Ako za Messija još ne možemo reći da je najbolji nogometaš svih vremena, a među najvećima jest, ima čovjek koji je u rukometu godinama iznad svih, najdominantnija figura rukometnih terena, sigurno NAJBOLJI RUKOMETAŠ SVIH VREMENA. Ivano legendo idemo do kraja.
    Obrisan korisnik