Rukomet

Štrlek: "Ne treba podcijeniti ni Alžir"

Iz Malmö Arene:Tomislav Pacak • petak, 14.01.2011.
Štrlek: "Ne treba podcijeniti ni Alžir"
Foto: Dario Dodić

S osam pogodaka Manuel Štrlek bio je najefikasniji Kauboj u otvarajućoj utakmici SP-a protiv Rumunjske. Naše lijevo krilo bilo je nerješiva enigma za vratara Popescua koji je većinu ostalih Hrvata dobro "prokužio", posebno u prvom dijelu...

Štrlek je kopirao izbornikove riječi, među kojima su se najčešće ponavljali "grč", "probijanje" i "led": "Tradicionalno teška prva utakmica, to obično igramo u grču. U prvom poluvremenu smo napravili dosta tehničkih pogrešaka, ali kako je utakmica odmicala, u drugom dijelu, igramo smo sve bolje."

Pomak je krenuo od bolje obrane koja je uzrokovala lake pogotke: "Obrana je omogućila dobru kontru i polukontru, pa je sve sjelo na svoje mjesto."

Sa svojom igrom je bio, dakako, zadovoljan, ali kao što rutinski zabija pred suparničkim vratarima, tako se već rutinski snalazi i pred mikrofonom: "Danas se otvorilo meni, ali čestitam svim suigračima na dobroj igri kojom su meni otvorili situacije za golove. Nije važno tko igra dobro, odnosno, tko zabija pogotke, važno je da mi pobjeđujemo."

Štrlek je zahvalio navijačima na podršci, istaknuvši da se svlačionica nada dobroj atmosferi do kraja natjecanja: "Znamo da u Švedskoj ima dosta ljudi iz Hrvatske i s našeg prostora općenito, a nadamo se da će podrška biti i sve veća kako će natjecanje odmicati."

Slobodan dan Hrvatska će iskoristiti za trening u Lundu, gdje u nedjelju igra protiv Alžira. Štrlek priznaje da je Hrvatska veliki favorit, ali nema "lako ćemo": "Ne smijemo nikoga podcijeniti. Nezgodne su sve afričke momčadi, igraju vrlo agresivno u obrani, a dosta igrača ima iskustvo iz francuske lige. Moramo biti maksimalno koncentrirani i u tom slučaju vjerujem da ćemo dobro odigrati.”

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • burek198314.01.2011. u 21:48
    Ma ajmo se sad svih bojati...Odigrajte muški kako znate i to je to a ne kukati
    burek1983