Rukomet

Kako su igrali: Vukli Balić i Vuković

Bernard Jurišić • nedjelja, 16.01.2011.
Kako su igrali: Vukli Balić i Vuković
Foto: Dario Dodić

Kao i protiv Rumunjske u prvom kolu i protiv Alžira je hrvatskim rukometašima bilo potrebno čitavo prvo poluvrijeme da pohvataju konce igre. A kad su uspjeli, Alžirci su pometeni s terena...

Marin Šego: U prvom poluvremenu je ušao braniti dva sedmerca (jedna vratnica, jedan gol), a u zadnjih 10 minuta stao je na vrata i ostavio vrlo dobar dojam. Skinuo jedan zicer i jedan nezgodan udarac izvana.

Mirko Alilović: Bez velikih obrana, tek je krajem utakmice skinuo dvije zahtjevnije lopte u prepustio Šegi prigodu da se zagrije.

Ivano Balić: Opet u vrhunskom izdanju, na počecima oba poluvremena gotovo je sam nosio našu momčad, probijao, pogađao, asistirao. Kao i za gotovo sve svjetske obrane, i za Alžirce je bio nezaustavljiv.

Blaženko Lacković: U prvom dijelu jedan pogodak "kroz uši" vratara, u drugom dijelu bio je jedan od ključnih igrača za stvaranje naše uvjerljive prednosti. Njegova silovita desnica često je parala alžirsku mrežu.

Vedran Zrnić: Puno više se isticao u obrani nego u napadu. Promašio dva zicera, ali puno energije utrošio je na zaustavljanje Alžiraca.

Igor Vori: Puno više lopti i prostora imao je danas nego protiv Rumunja u prvom kolu i puno je lakše razgrtao alžirske čuvare. Vrlo dobar.

Jakov Gojun: Više nego korektno odrađen obrambeni posao, nekoliko vrlo dobrih blokova i reakcija.

Jerko Matulić: Zabio prvijenac sa završnom sirenom, igrao u završnih nekoliko minuta.

Drago Vuković: Uz Balića naš najbolji igrač danas. U početku malo brzoplet, ali kasnije je izbušio alžirsku obranu i mrežu. Iako ima veliku potrošnju u obrani, vrlo okomit i agresivan u napadu, puno energije donosi našoj momčadi.

Denis Buntić: Ušao tek pred kraj i zabio jedan pogodak.

Tončić Valčić: Večeras diskretan, igrao samo u prvom dijelu.

Željko Musa: Solidno mijenjanje Vorija u većem dijelu drugog poluvremena, uspijevao se hrvati s alžirskim čuvarima, ali nije uspio zabiti.

Manuel Štrlek: Za razliku od utakmice s Rumunjskom, danas potpuno indisponiran. Promašio jedan šut i sedmerac u prvom poluvremenu, nakon toga više nije pokušavao. Drugo poluvrijeme prosjedio na klupi.

Ivan Ninčević: Uspješno zamijenio Štrleka u drugom poluvremenu, učvrstio obrambeni blok i brzo istrčavao u kontranapade. Pokazao da se i na njega itekako ozbiljno može računati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.01.2011. u 22:49
    Vuković je bio brzoplet samo u jednom slučaju kad je pucao u početku napada i bio izblokiran pa je alžirski golman to lako skinuo. U ostalim pokušajima (mislim tri puta)je imao čisti šut gdje je lažnjakom izbacio obrambene po kokice, ali je ili promašio ili mu je golman skinuo. Dakle treba samo... [više na forumu]
    Obrisan korisnik