Rukomet

Balić: "S njima uvijek trka i zbrka"

Iz Lunda:Tomislav Pacak, Ivan Omazić • nedjelja, 16.01.2011.
Balić: "S njima uvijek trka i zbrka"
Foto: Dario Dodić

Hrvatski reprezentativci još jednom su sa smješkom napustili teren u Švedskoj, konstatiravši nakon pobjede protiv Alžira da su si sami krivi za neizvjestan prvi dio...

Mirko Alilović nije imao najbolji dan u karijeri, ali u drugom dijelu je zajedno s cijelom obranom ostavio Alžir na samo četiri postignuta pogotka što ipak puno govori. I o Aliloviću, i o hrvatskoj obrani, ali i o Alžiru.

Hrvatski vratar sa smješkom je priznao da Hrvatskoj nije trebalo onakvo prvo poluvrijeme: "U drugom poluvremenu smo se dogovorili da ne zabavljamo narod ovim cirkusom i zato više nije bilo golova. U prvom dijelu su poveli s tri gola razlike, i zaista se pitaš što ti je to trebalo kad pogledaš drugo poluvrijeme. Nitko se nije ozlijedio, svi smo dobro odigrali i to je najvažnije, uz jasno samu pobjedu."

Igor Vori je pokazao da je u jako dobroj formi, odigravši još jednu dobru utakmicu:

"Oni su težak protivnik jer ih moraš naganjati po cijelom terenu. Sudac dosta toga neće svirati u takvoj utakmici, razna lupanja po rukama i slične akcije. U drugom dijelu smo organizirali sjajnu obranu i primil samo četiri gola. To nam treba biti put kojim trebamo ići dalje. Na koncu, moramo stajati čvrsto na zemlji, čeka nas Australija, a onda dolaze odlučujući ispiti, Srbija i Danska."

Ivano Balić još je jednom bio čovjek koji je povukao kada je utakmica to najviše tražila - na početku drugog dijela je s tri gola pogurnuo Hrvatsku do +3, nakon čega se više nismo osvrtali:

"Poklonili smo im nekoliko prilika u prvom dijelu i zato je bio egal. U nastavku smo se više kretali, imali odličnih šuteva. Alžirci su težak protivnik za nadigravanje, dva puta smo s njima igrali, a ja takve baš i ne volim. Uvijek je trka i zbrka, nikad ne znaš kako će reagirati u nekoj situaciji. Suci su puštali razne faule, guranje u leđa primjerice, za što se inače sudi isključenje."

Nešto kasnije je na službenoj konferenciji za novinare igrač utakmice Drago Vuković konstatirao da on voli igrati protiv takvih obrana, dodavši uz osmijeh da prema viđenom - voli ipak i Ivano.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • matbaric17.01.2011. u 08:33
    Šta im čovjek opet uradi, solo prodori za knjigu....
    matbaric