Rukomet

Szmal: "Danas sve kao podmazano"

Martina Oštrić • srijeda, 19.01.2011.
Szmal: "Danas sve kao podmazano"
Foto: Nikola Movrić

Kod Poljaka ništa novo. Pobjedom nad Južnom Korejom i dalje su ostali stopostotni, no poraz Švedske od Argentine doveo ih je na čelo ljestvice skupine D. Južna Koreja pak blizu je odlaska kući, jer je Argentini u četvrtak protiv Slovačke dovoljan bod za drugi krug. Ipak, ništa nije gotovo dok sudac ne odsvira kraj...

Poljaci kasno pale, ali uvijek upale. Katkad prije, drugi put kasnije, no činjenica je kako u drugom poluvremenu uvijek isprave greške iz prvog, a ništa drugačije nije bilo ni u utakmici s Korejom. Svjesni su toga igrači, svjestan je i izbornik, a zajedničko im je i kako se svi nadaju da će se to promijeniti, te da će ubuduće paliti malo ranije.

"U drugoj smo polovici u svim segmentima igre bili puno bolji" započeo je monolog Bogdan Wenta. "Iako se vidi da su željni, igrači se probude u drugom dijelu, i tako rastemo iz utakmice u utakmicu". Zadovoljan igrom u drugom dijelu, Wenta je na sva usta hvalio obranu koja je, osobito u drugoj dionici, odlično odrađivala svoj posao i zaustavila brze korejske napade. "Vidjelo se da je današnja utakmica rezultat zajedničkog rada, i cijeli moj tim zaslužuje pohvale".

O protivnicima ima samo riječi hvale ocijenivši ih kao brzu momčad kojoj se ne smije dopustiti brza kontra. "Sve su bolji i bolji, vidjelo se to i protiv Švedske, i želim im čestitati na tvrdoj, brzoj i fair igri. Na kraju im je još zaželio i napredak u igri i rezultatima.

Najbolji igrač utakmice, vratar Slawomir Szmal objasnio je kako je za njih turnir tek danas počeo. "Sada igramo utakmice za bodove koji se prenose u sljedeću grupu". Utakmicu s Korejom, premda je nervoza bila očita u obje ekipe, je ocijenio kao najbolju dosad. "Svih 60 minuta smo igrali jako tvrdo u obrani, a to je ujedno i naša najjača karika. U dosadašnjim je utakmicama je uvijek nešto nedostajalo - ili obrana nije funkcionirala, ili vratar, ili napad, no danas je sve funkcioniralo kao podmazano".

Tomasz Tłuczyński otkrio je tajnu kako im je taktika bila dobra obrana, posebice ona koju su odradili u drugom poluvremenu. Uz obranu, naoružali su se strpljenjem. "To je jedini način da se pobijedi brza Korejska momčad". Osvrnuo se na sutrašnju utakmicu sa Švedskom, za koju smatra da će domaćinima biti puno teže. "Oni će igrati pod pritiskom domaće publike, tako da se mi možemo opustiti i ponovno napuniti baterije".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSP 2011.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.01.2011. u 19:48
    pricas gluposti,igraju zadnju sa cileom i prenose 2 boda
    Obrisan korisnik
  • matbaric19.01.2011. u 09:46
    Ovaj poraz Svedske od Argentine nista ne znaci svejedno nece argentina dalje, tak da se ti bodovi ne prenose
    matbaric