Rukomet

Kako su igrali: A da probamo bez vratara?

Bernard Jurišić • četvrtak, 20.01.2011.
Kako su igrali: A da probamo bez vratara?
Foto: Dario Dodić

Na prošlom EP Lino Červar iskušavao je igru u napadu bez vratara. S obzirom na to kako na ovom SP-u izgledaju naši vratari, Slavko Goluža mogao bi isto pokušati i u obrani. Ivano Balić prespavao je današnju utakmicu, a prolaznu ocjenu zaslužili su samo Buntić i Zrnić...

Marin Šego: Za nijansu manje nevidljiv od Alilovića, obranio prvi sedmerac i jednu bombu s 8 metara kad je stao na vrata, ali nakon toga ništa.

Mirko Alilović: U prvih 13 minuta loptu nije ni dotaknuo, osim kad ju je trebalo vaditi iz mreže. U nastavku se opet vratio i prvu loptu skinuo u 57. minuti. Apsolutno razočaranje ne samo večerašnje utakmice, nego i cijelog turnira dosad.

Ivano Balić: Jučer smo se pitali kad je podbacio i evo odgovora. Danas. Danci su ga sjajno ukočili u prvom poluvremenu, a bio je glavni krivac za tri naša užasno organizirana napada s igračem više na početku drugog poluvremena, kad je utakmica počela "pucati". Nakon toga Goluža ga je posjeo na klupu i ostavio tamo do kraja utakmice.

Domagoj Duvnjak: Nevidljiv u prvom dijelu, u drugom poluvremenu počeo se pojavljivati u nekim napadačkim akcijama. Bolji nego protiv Srba, ali to u stvari i nije bilo teško nadmašiti.

Blaženko Lacković: Nosio nas je u napadu u prvom poluvremenu, bio je to onaj Lac kojeg čekamo i želimo. No, u drugom dijelu se ugasio, u obrani je kasnio, u napadu bio bez ideje i realizacije.

Vedran Zrnić: Sve što je trebalo pogoditi pogodio je, siguran iz sedmeraca (samo jedan promašaj od pet pokušaja), imao nekoliko uspješnih uskoka s krila. Uz Buntića naš najbolji igrač danas.

Marko Kopljar: Kao da je nastavio onu lošu utakmicu protiv Srba, ispadale su mu lopte iz ruku, bacao je teške lopte prema Voriju kad je trebao pucati, potpuno pasivan i nekoristan u napadu. A pravo svjetlo na njegove napadačke nastupe bacilo je ono što je pokazao Buntić nakon što je Goluža konačno izgubio strpljenje.

Igor Vori: S ulaskom Buntića u prvom dijelu dobio je i nekoliko dobrih loptu na crti i realizirao ih. Teško se nosio s danskim "teškašima", posebno u drugom poluvremenu kad nije dobio praktično ni jednu upotrebljivu loptu.

Jakov Gojun: Viđali smo puno boljih Gojunovih obrambenih izdanja, trudio se, ali i često kasnio u izlazu i bloku. Naša obrana nije bila na razini, a kad je tako onda ni njezin zapovjednik nije bio pravi.

Drago Vuković: Napadu se priključio tek u 38. minuti i odmah se u nekoliko situacija "bacio na glavu". Teško se oteti dojmu da je Vukovićev napadački potencijal loše iskorišten.

Denis Buntić: Naš najbolji igrač, kao da je cijelom svijetu htio pokazati da je za njega bilo mjesta i protiv Srba. Naš napad je s njim bio značajno opasniji, njegovi šutevi s 9 metara ubojiti, u drugom dijelu preuzeo je od Lackovića ulogu vođe našeg napada. Nažalost, nije mu se nitko priključio.

Tončić Valčić: Nevidljiv, poneki diskretan obrambeni zadatak, ostalo za zaborav.

Manuel Štrlek: U početku susreta bio je dobar, krila su nas držala u prvoj polovici prvog poluvremena, ali nakon toga potpuno se ugasio. Bez upotrebljivih lopti, dobro zatvoren.

Željko Musa: Nekoliko minuta zamijenio Vorija, bez značajnijeg učinka kojeg bi se moglo valorizirati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.01.2011. u 06:51
    Možemo i slikovito. Ne može biti dobro ako Kauboje vodi - Indijanac. Koji misli da će postati netko ako pokaže zube najboljem igraču na planeti. I još onda to javno na televiziji priča. Kao "a što sam trebao, držati ga u igri?". Ne majstore, bolje je ovako. Trogodišnjem klincu je jasno... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • cameosis21.01.2011. u 01:10
    ma navija se i ako ne vidimo polufinale, to uopće nije upitno -- ali ove očevidne i osnovne greške u postavljanju i vođenju momčadi su stravične ... kao da netko *želi* neuspjeh.
    cameosis
  • irilov21.01.2011. u 00:41
    ma sve kužim, al koji vrag vam vuković smeta?! o čemu pričate?! pa dečko nije ekstra, al je jako dobar i zahvalan igrač, i to u oba smjera, a k tome ima i nešto među nogama šta se ne bi moglo reć za neke, da ne govorim da iza sebe ima odličnu, ne dobru, nego odličnu sezonu u gummersbachu ! nemojte... [više na forumu]
    irilov
  • Obrisan korisnik21.01.2011. u 00:30
    Spona - prva pa u sridu. Al ajmo svi zajedno navijat možda se sve okrene pa vidimo još jedno polufinale.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.01.2011. u 23:37
    Tako to ispadne kad "neki" ne znaju naći svoje okvire. Mi godinama imamo najboljeg igrača svijeta, a onda se pojavi "neki tamo Goluža" i ostavi čovjeka 29 minuta na klupi, jer je ovaj, zamislite, puknul dva nerezonska šuta. Dok cijeli svijet drhti od njegove pojave, mi Dancima... [više na forumu]
    Obrisan korisnik